Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Repríza finále vyzněla pro Vítkovice, Pardubice po čtyřech prohrách zabraly

Praha – Hokejisté Vítkovic porazili v repríze loňského finále Třinec 3:1 a úřadujícího mistra zdolali na domácím ledě popáté z posledních šesti zápasů. Pardubice porazily díky vydařené druhé třetině Litvínov 5:1 a zabraly tak po čtyřech předchozích porážkách. Sparta navýšila na tři body náskok v čele tabulky před Libercem když v pražském derby porazila Slavii 2:1 po samostatných nájezdech. Dramatický duel před rekordní návštěvou sezony (10 840 diváků) rozhodl útočník Michal Broš. Hráči Českých Budějovic porazili Kladno 5:2 a posunuli se v tabulce na třetí místo o bod před Plzeň, která bude hrát duel v Liberci až ve středu. Předposlední Karlovy Vary rozdrtily poslední Mladou Boleslav 6:0 a unikli svému soupeři ze dna tabulky na rozdíl čtyř bodů. Hokejisté Komety Brno prohráli se Zlínem 0:1, když jedinou branku vstřelil ve 21. minutě v přesilové hře Lukáš Galvas. V utkání, které nabídlo v závěru i hromadnou bitku, rozdali sudí celkem 166 trestných minut.

Utkání Vítkovice - Třinec
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Ocelářské derby od úvodního buly nabralo ostré tempo, vítkovický Sloboda otřel svou střelou tyčku, jinak měl ale navrch Třinec. V páté minutě přidržel unikajícího Peterka Ovčačík, ale při následném tresném střílení si Málek třineckého matadora vychutnal. Oceláři se nakonec dočkali i vedoucího gólu, ve 12. minutě se po průniku z rohu trefil Kohn. Vítkovice ze z tlaku vymanily až v první přesilovce a Malík v ní bombou od modré čáry hned i vyrovnal.

Vyloučení ovlivnila vývoj i v druhé části. Už se zdálo, že dvě oslabení v řadě Třinec přečká, sotva však skočil z trestné lavice Richter do hry, zblízka překonal Hamerlíka Strapáč. Do koncovky utkání zasáhly emoce, vítkovický bek Malík kvůli vehementním protestům nasbíral během chvilky 35 trestných minut včetně vyloučení do konce zápasu. To už však domácí vedli 3:1, když další přesilovku zužitkoval dorážkou Štefanka. Třinec už prohru neodvrátil ani v pětiminutové početní převaze.

Vítkovice Steel - Oceláři Třinec 3:1 (1:1, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 17. Malík (Burger, J. Káňa), 29. Strapáč (Šedivý, Klimek), 53. Štefanka (Sloboda, Burger) - 12. Kohn (Polanský, Chovan). Rozhodčí: Blecha, Homola - Blümel, Kis. Vyloučení: 4:6, navíc Malík (Vítkovice) 10 min. a 5 min. a do konce utkání. Využití: 2:0. Diváci: 5545.

Pardubice po čtyřech prohrách zabraly a porazily Litvínov

Domácí Pardubice, které mají problémy s marodkou a nastoupily jen se třemi pětkami, sice měli v úvodu výraznou převahu, ale nedokázali ji zúročit. Pardubičtí dokonce nevyužili ani čtyřicetivteřinovou přesilovku pěti proti třem, ve které Fraňka neohrozili. Ale druhá část už patřila domácím, Litvínov sice přečkal oslabení při Černoškově trestu, ale tři vteřiny po jeho návratu na led otevřel Kousal brankový účet utkání. Ve 32. minutě si útočník Kolář šikovně najel před Fraňkovu branku na Koukalovu přihrávku zpoza branky a zvýšil, o minutu později se trefil i Radil a ve 39. minutě upravil na 4:0 Nahodil.

Hosté se dočkali brankové radosti ve 41. minutě a postaral se o to Pojkar, který z mezikruží trefil k levé tyčce Růžičkovy branky. Pardubičtí měli příležitost zvýšit svůj náskok ve 44. minutě, ale Nahodil z trestného střílení po faulu Stříteského trefil jen spojnici. Nahodil se ale přece jen dočkal druhého gólu, když ve 46. minutě vrátil za Fraňkova záda vyražený kotouč a korunoval tak výborný výkon třetího pardubického útoku. V 57. minutě se ještě diváci radovali z dalšího gólu v litvínovské brance, ale sudí po konzultaci s videorozhodčím rozhodli, že kotouč nepřešel brankovou čáru.

Pardubice - Litvínov 5:1 (0:0, 4:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 25. Kousal (Radil), 32. Kolář I (Koukal), 33. Radil (Nahodil, Kolář II), 39. Nahodil (Bartek), 46. Nahodil (Radil, Zohorna) - 41. Pojkar (Trávníček). Rozhodčí: Šír, Mikula - Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 5:4. Bez využití. Diváci: 8014.

České Budějovice zdolaly Kladno 5:2 a jsou třetí

V úvodu utkání v Českých Budějovicích byl hodně aktivní Mertlův útok. Kuchejda zkoušel přelstít brankáře Cháberu bekhendovou střelou, z minimální vzdálenosti pálil také Pšurný. Neomylný byl teprve Gulaš, který si kličkou položil Drtinu a kolem druhého bránícího hráče prostřelil kladenského gólmana. Na začátku prostředního dějství po Tomanově chybě jeli Kašpařík se Šimánkem dva na jednoho a druhý jmenovaný oslavil svůj šestistý start v extralize přesnou trefou. Za necelou půlminutu se situace opakovala, z Gulašovy přihrávky tentokrát skóroval Kotalík.

Hosté rychle snížili z nenápadné akce, na jejímž konci byl Kuchler, vzápětí však znovu inkasovali. Po pravém křídle se rozjel Martynek a prostřelil Cháberu, jenž vzápětí přenechal místo v kleci Cikánkovi. Pátý gól přidal v přesilovce Gulaš, jenž zblízka zametl puk do branky po Kotalíkově nápřahu od modré čáry. Ve třetí třetině rozhodčí neuznali Šimánkův gól pro vysokou hůl a v závěru se prosadili i hosté. Do horního levého růžku Kovářovy branky se trefil bekhendem Knotek.

České Budějovice - Rytíři Kladno 5:2 (1:0, 4:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 11. Gulaš (Kašpařík, Mikuš), 26. Šimánek (Kašpařík), 26. Kotalík (Gulaš), 32. Martynek (Kašpařík), 39. Gulaš (Kotalík) - 28. Kuchler (Bicek, Patera), 58. Knotek (Hluchý). Rozhodčí: Minář, Šindler - Barvíř, Jindra. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:0. Diváci: 3634.

Karlovy Vary díky Noskově hattricku rozdrtily Mladou Boleslav

Úvodní třetina patřila domácí Energii a ta nepustila Středočechy do svého obranného pásma. Akce Zaťoviče s Pechem v 8. minutě znamenala vedení domácích, které navýšil v závěru třetiny bombou od modré čáry Nosek. Ve 25. minutě se trefil po nezištné přihrávce Melenovského Mikeska a pak se prosadil dvakrát v přesilovkách pěti proti třem Nosek a dovršil hattrick. Ve 28. minutě si vyměnil puk s Gřegořkem a prostřelil Valenta nad vyrážečku, o pět minut později střelou po ledě korunoval povedený střelecký večer.

Brankostroj Energie ve druhé třetině ještě završil první trefou v české extralize v další přesilovce kanadský obránce Gawryletz. Hosté se snažili v závěrečné části alespoň připravit Mensatora o čisté konto, ale domácí gólman prokázal, že je po nedávném zranění v dobré formě, navíc přihrál i Noskovi na jeho třetí gól v utkání. Nový trenér Bruslařského klubu Petr Novák naopak musel po nedělní domácí výhře nad Brnem strávit ve druhém utkání na lavičce tentokrát debakl.

Energie Karlovy Vary - Mladá Boleslav 6:0 (2:0, 4:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 8. Pech (Zaťovič), 19. D. Nosek (Melenovský), 26. Mikeska (Melenovský, Skladaný), 28. D. Nosek (Gřegořek, Kumstát), 33. D. Nosek (Mensator), 34. Gawryletz (Gřegořek, Dej). Rozhodčí: Souček, Hodek - Pešek, Jelínek. Vyloučení: 5:10. Využití: 4:0. Diváci: 2565.

I druhé pražské derby sezony musely rozhodnout nájezdy

Rychlý hokej držel diváky derby v zaplněném hledišti v napětí, góly však nepřicházely. Až po 26 sekundách druhé části na konci čtyřminutové přesilovky zacílil od modré čáry přesně bek Milam. Ve 29. minutě měla Slavia možnost vyrovnat, když se Kalus řítil sám na Pöpperleho, byl zahákován Husákem a sudí bez váhání nařídili trestné střílení. Kalus se k němu rozjel velmi pomalu a Pöpperle jeho úmysl o forhendové kličce o to snadněji vystihl.

Rozhodnout mohl v polovině třetí třetiny Tomáš Rachůnek, v dorážce však kotouč za Kopřivova záda propasírovat nedokázal. Sparta se poté již evidentně zaměřila na bránění těsného vítězství, ale 96 vteřin před vypršením základní hrací doby o něj přišla. Sim vybojoval za brankou puk, předložil ho zcela osamocenému Krenželokovi a Pöpperle neměl šanci zasáhnout. Slávisté v prodloužení přežili oslabení po faulu Jelínka a dovedli zápas do nájezdů. V nich se s pomocí brankové konstrukce trefil hned na úvod Broš, který byl nakonec jediným střelcem rozstřelu.

Sparta Praha - Slavia Praha 2:1 po nájezdech (0:0, 1:0, 0:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 21. Milam (Jánský, I. Rachůnek), rozhodující sam. nájezd Broš - 59. Krenželok (Sim). Rozhodčí: Kalivoda, Jeřábek - Kajínek, Podrazil. Vyloučení: 7:6. Využití: 1:0. Diváci: 10 840.

Zlín vyhrál v duelu zakončeném bitkou v Brně 1:0 

Ráz neproduktivní hře Brňanů dala hned první minuta. Zlínský obránce Linhart na modré čáře ztratil kotouč a útočník Pospíšil si v sólovém nájezdu neporadil s brankářem Horčičkou, který jeho pokus o blafák vykryl. V brněnské brance nemocného brankáře Hoviho nahradil Trvaj, který v úvodu druhé třetiny nedosáhl po akci Čajánka s Leškou na Galvasovu střelu od modré čáry. Vyrovnat se Brňanům nepodařilo ani při dvou krátkých půlminutových přesilovkách pět na tři, naopak Zlín těžil ze své nejsilnější zbraně, chytré defenzivní taktiky.

Největší šanci k vyrovnání měl po akci Hubáčka deset minut před koncem Erat, jenž však v rozhodující chvíli promáchl a netrefil kotouč. Závěr už poznamenala nervozita, která se odrážela nejen v nepřesnostech, ale také pěstních soubojích. Necelé tři minuty před koncem neudržel nervy brněnský kapitán Hubáček, který byl vyloučen za nesportovní chování do konce utkání. Závěr dohrávala Kometa v oslabení a tím definitivně ztratila naději na zvrat. Dvanáct sekund před koncem ještě pokazila závěr zápasu hromadná bitka obou týmů.

Kometa Brno - PSG Zlín 0:1 (0:0, 0:1, 0:0)

Branka a nahrávky: 21. Galvas (Čajánek, Leška). Rozhodčí: Hradil, Polák - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 13:13, navíc Hubáček do konce utkání, Koreis, Valach - Holík všichni 5 min. a do konce utkání, Roman Vlach do konce utkání. Využití: 0:1. Diváci: 7096.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články