Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Amstel Gold Race

Dva Irglovy body Minsku na výhru nestačily

Moskva – Český útočník Zbyněk Irgl se v dnešním utkání Kontinentální hokejové ligy podílel na obou gólech Dinama Minsk. Běloruský klub ale přesto prohrál v Čeljabinsku 2:4. Bodově se v zápase Petrohradu s Dynamem Moskva prosadil i obránce Filip Novák, který si připsal přihrávku.

Dynamo Minsk
zdroj: isifa/EPA autor: PETER SCHNEIDER

Irgl vstřelil první branku zápasu na konci třetí minuty, přihrál mu na ni krajan Libor Pivko. Minsk se pak dostal do vedení ještě jednou, v úvodu druhé třetiny využil po Irglově asistenci přesilovku Geoff Platt.

Svěřenci českého trenéra Marka Sýkory ale těsný náskok neudrželi. Čeljabinsk třemi góly otočil stav na konečných 4:2 a potvrdil pozici lídra Východní konference. Minsk dál vede tabulku Tarasovovy divize.

V utkání Petrohradu s Dynamem Moskva se do statistiky zapsal i český obránce Filip Novák, který přihrál na druhý gól hostů. Ti pak překonali brankáře Jakuba Štěpánka ještě dvakrát a tým kouče Miloše Říhy zdolali 4:3. Jejich vítězství mohlo být vyšší, ale Štěpánek v první třetině za stavu 0:1 zneškodnil Černovovi trestné střílení.

Petrohradský SKA teprve potřetí v ročníku nebodoval, zůstal nicméně nejlepším týmem soutěže. Dynamo na něj však ztrácí už jen tři body.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články