Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

V souboji posledních mistrů Pardubice hostí Třinec

Praha - Souboj dvou posledních mistrů české nejvyšší soutěže okoření páteční program 24. extraligového kola. Hokejisté Pardubic v něm na svém ledě přivítají Třinec. Mezi dalšími zápasy je i souboj Vítkovic se Zlínem, druhá Sparta se představí v Mladé Boleslavi, která má při jednobodové ztrátě na Karlovy Vary možnost odpoutat se ode dna tabulky.

Ilustrační foto

17:30, Vítkovice - Zlín

Vítkovice se v úterní dohrávce vzchopily a výhrou nad Českými Budějovicemi daly zapomenout na špatný rozjezd po reprezentační přestávce. Stříbrný tým uplynulé sezony narazí v pátek na Zlín. "Chceme navázat na výkon z úterního zápasu a více se dotáhnout na týmy před námi," řekl trenér Mojmír Trličík. Ostravané jsou nekompletní, na marodce zůstávají Klimek s Ujčíkem, nejistý je také Szturc.

Zlín po deseti zápasech v extralize dokázal soupeři vstřelit opět více než tři branky a protrhl dosavadní špatnou střeleckou sérii. V týmu se již objevil na tréninku i uzdravený kapitán Čajánek. "Vítkovice sice nedosahují uspokojivých výsledků, ale mají silný tým, před pár dny porazily i Budějovice. V naší sérii venkovních zápasů chceme urvat nějaké body už na vítkovickém ledě," řekl trenér Rostislav Vlach. Ten bude postrádat zraněného obránce Řezníčka, nejistý je zatím i start útočníka Veselého a až před zápasem se rozhodne, zda se vrátí do sestavy i Čajánek.

17:30, Mladá Boleslav - Sparta

Mladá Boleslav se po sérii pěti porážek dočkala výhry a současně také tříbodového zisku. "Konečně jsme prodali ty výkony, které podáváme. Naše hra už má hlavu a patu," pochvaloval si kouč Vladimír Hiadlovský. Po nedávném souboji na ledě Liberce představuje Sparta další výzvu v podobě týmu z čela tabulky. "Nám nezbývá nic jiného než vyhrát a vyhrávat proti komukoliv, abychom už dostali v tabulce někoho pod nás," prohlásil Hiadlovský. Stále chybějí kapitán Výborný, Hrdel a Čutta.

Sparta bodovala v sedmém utkání za sebou a z 23 odehraných zápasů má stále na kontě pouze tři porážky v základní hrací době. Na marodce jsou Krstev a Lapšanský. Smlouvu do konce této sezony a na další dva ročníky podepsal s klubem jednadvacetiletý forvard Pacovský z Berouna. "V zápasech, do nichž v aktuální sezoně nastoupil, ukázal, že má na to hrát za Spartu," uvedl pro klubový web kouč a sportovní manažer Josef Jandač.

17:30, Plzeň - Kladno

Plzeň se vzpamatovala z debaklu v Litvínově (2:8), když v západočeském derby udolala po tuhém boji Karlovy Vary 5:4. "Na výkon z Litvínova to byla odpověď vítězná, ale velice krkolomná. Historie se však neptá, jsou to další cenné tři body. Nyní chceme potvrdit tu výhru z Kladna," připomněl kouč Marian Jelínek vítězství 3:2 z poloviny října.

Kladno už devět zápasů pravidelně střídá vítězství a porážky. Podle tohoto trendu připadá na pátek prohra, což však Rytíři nechtějí dopustit a těší se, že domácí mužstvo řádně potrápí. "Fanoušci jsou tam temperamentní až vulgární. Ono to ale člověka většinou vyhecuje. Mně osobně se tam hraje dobře. Těším se na to. Náš útok teď pravidelně boduje a doufám, že to bude platit i v pátek," uvedl pro Kladenský deník útočník Kuchler, jehož čeká 400. zápas v extralize.

18:00, Karlovy Vary – České Budějovice

Karlovy Vary čeká souboj s Českými Budějovicemi, v němž budou nejen na dálku odolávat snaze Mladé Boleslavi dostat Energii na dno tabulky, ale také se pokoušet utnout neobvyklou sérii smolných porážek s Jihočechy. Posledních šest duelů totiž skončilo po 60 minutách pokaždé remízou, ale druhý bod navíc vždy získali Českobudějovičtí.

Budějovice prohrály dvě ze tří utkání po reprezentační přestávce, přičemž vsítily dohromady jen čtyři branky a naposledy na ledě Vítkovic vyšly střelecky naprázdno. Zkušený zadák Mountfieldu Ptáček se blíží pokoření magické hranice tisícovky odehraných utkání v extralize. Pokud nastoupí na západě Čech, jubilejní zápas odehraje v neděli proti Zlínu.

18:00, Pardubice – Karlovy Vary

Pardubičtí se chystají na Třinec s přáním oplatit mu prohru 2:3 v prvním vzájemném utkání této sezony na ledě Ocelářů. Nyní Pavla Hynka trápí zdravotní problémy týmu, mimo hru jsou vedle Somíka také Rákos s Elkinsem. "Vypadá to, že budeme hrát na tři pětky," připustil Hynek.

Třinec musí postavení jednoho z nejlepších týmů venku potvrdit na horkém ledě v Pardubicích, kde mu to poslední dobou příliš nejde. Ocelářům už by však měl pomoct útočník Miloslav Hořava. "Rozhodně chceme bodovat, na Pardubice bod ztrácíme, a proto by neúspěch byl nepříjemný," řekl trenér Břetislav Kopřiva. Mistr dlouhodobě postrádá Varaďu, Semana a Adamského.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články