Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Hemský oslavil gólem a asistencí svůj pětistý zápas v NHL

New York - Český útočník Aleš Hemský oslavil svůj pětistý zápas v NHL gólem a asistencí, čímž podpořil výhru Edmontonu 6:2 na ledě Nashvillu. Oilers rozhodli o osudu zápasu v úvodní třetině, v níž třemi zásahy zlomili během necelých sedmi minut bezbrankový stav. Na úspěšném vstupu do utkání se podílel právě i pardubický rodák, který střelou zápěstím nad rameno brankáře Pekky Rinneho zvyšoval na 2:0.

Brankář Edmontonu Nikolaj Chabibulin
zdroj: AP autor: John Ulan

V dalším průběhu si Hemský připsal v přesilové hře přihrávku u gólu Jeffa Petryho, zbývající čtyři trefy si rovnoměrně po dvou rozdělili Shawn Horcoff a Jordan Eberle, kterému u druhé branky asistoval Ladislav Šmíd. Český obránce v této sezoně poprvé bodoval, v předcházejících dvaceti utkáních vyšel naprázdno. Oilers tak výhrou opět potvrdili, jak nevyrovnaným týmem jsou. Včera prohráli v Dallasu 1:4, předtím v sobotu rozdrtili Chicago 9:2.

Gólově se v úterním programu NHL prosadil i další český hokejista Vladimír Sobotka, který byl vyhlášen třetí hvězdou zápasu. Čtyřiadvacetiletý útočník pomohl St. Louis střelou z levého kruhu srovnat skóre s Los Angeles na 2:2, ale hostující hráči kontrovali za necelé dvě minuty gólem Willieho Mitchela a těsné vedení udrželi až do závěrečné sirény.

Blues vedli po 67 sekundách hry zásluhou trefy Alexandera Steena, hosté srovnali krok v prostřední pasáži a na začátku třetího dějství překlopil misky vah na stranu Kings Mike Richards. Bývalý kapitán Philadelphie, který byl v létě vyměněn do Los Angeles, se v novém působišti po slabším začátku rozehrává, když v posledních čtyřech utkáních skóroval pětkrát.

Úspěšný den hostujících týmů podtrhli hokejisté Toronta, kteří deklasovali Tampu Bay na jejím ledě 7:1. Základ vítězství položili hráči Maple Leafs v závěru první třetiny, kdy dvěma góly v přesilových hrách odskočili soupeři na 3:1. Ve druhé části přidali hosté jeden gól a konečný výsledek pak zvýraznili třemi zásahy v závěrečné části.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články