Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Jágr vynechá kvůli zranění další zápas

Voorhers - Jaromír Jágr vynechá kvůli zranění třísla ještě dnešní zápas NHL proti Carolině. Útočník Philadelphie, jenž nehrál už v sobotním duelu ve Winnipegu, chodí od neděle na led, jeho stav se zlepšuje, ale na zápas se ještě necítí. Ve středečním utkání proti New York Islanders by se ale devětatřicetiletá česká hvězda už mohla objevit.

Jaromír Jágr
zdroj: AP autor: Tom Mihalek

Jágr se zranil ve čtvrtečním utkání proti Phoenixu, z něhož odstoupil už po čtyřech minutách. "Stalo se to během druhého střídání. Vracel jsem se a snažil jsem se dostihnout soupeře na modré čáře. Chtěl jsem rychle změnit směr, ale najednou jsem věděl, že něco není v pořádku. Nebolelo to hned, až při třetím střídání jsem to ucítil," popsal Jágr pro server phillysportsdaily.com potíže, kvůli nimž ve čtvrtek odehrál jen čtyři minuty.

Nejproduktivnější Evropan v elitní zámořské soutěži kvůli tomu neodletěl k sobotnímu zápasu do Winnipegu a vynechal tak první duel v základní části NHL od roku 2004. Místo toho se věnoval své tradiční léčbě akupunkturou.

"Když mám nějaký problém, jdu na akupunkturu a ono se to hned spraví. Teď mi to pomohlo zbavit se bolesti, ale musím zapracovat na síle, aby se bolest nevrátila. Potřebuju už jen jeden trénink, abych se dostal do zápasové pohody," naznačil Jágr, že by se ve středu proti Islanders mohl do sestavy vrátit.

V klubu na urychlený návrat své opory, která utvořila elitní útok s Claudem Girouxem a Scottem Hartnellem, netlačí. "Když dojde ke zranění, nikoho nechceme dostat do potíží. Hráč se vrátí, až když lékaři a on sám řeknou, že se na to cítí," uvedl trenér Flyers Peter Laviolette.

Po svém návratu z tříletého angažmá v Omsku nasbíral Jágr v 18 utkáních 17 bodů za šest gólů a 11 asistencí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články