Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Plzeň přehrála Třinec, Pardubice padly se Slavií

Praha – Plzeň v televizním duelu porazila úřadujícího mistra z Třince, díky čemuž Oceláře i přeskočí v tabulce. Pardubice v domácím prostředí před deseti tisíci diváků nestačily na Slavii, která naplno bodovala po sedmi zápasech. Litvínov otočil zápas s Kladnem, ve kterém prohrával už o tři góly. Nakonec si však připsal dva body za výhru v prodloužení. Karlovy Vary porazily Kometu Brno poté, co srovnaly v šedesáté minutě při hře bez brankáře a triumfovaly v nájezdech. Ty se jely i v Liberci, který nakonec přehrál Mladou Boleslav 2:1.

Plzeň - Třinec
zdroj: ČTK autor: Petr Eret

Plzeň - Třinec 3:1

Plzeňští hokejisté porazili ve 22. kole extraligy Třinec 3:1 a natáhli svou vítěznou šňůru na tři utkání. Skóre utkání se měnilo až ve druhé třetině, kdy dostal Indiány do vedení Ondřej Kratěna. V závěrečné části sice vyrovnal z trestného střílení Jakub Orsava, na jeho trefu ale dokázal za dvě minuty odpovědět ve vlastním oslabení Radek Duda, který těsně před koncem zápasu ještě přidal pojišťující gól do prázdné branky. Obhájce titulu teprve podruhé v sezoně venku nebodoval.

Sestřih a ohlasy

HC Plzeň 1929 - HC Oceláři Třinec 3:1 (0:0, 1:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 36. Kratěna (Martin Straka), 46. Duda (Jan Kovář), 60. Duda (Martin Straka) - 44. Orsava z tr. střílení. Rozhodčí: Hodek, Jeřábek - Pešek, Jelínek. Vyloučení: 9:7, navíc Zíb (Třinec) 10 min. a do konce utkání. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 5407.

Michal Straka (Plzeň): "Viděli jsme dnes vynikající hokej a my jsme moc rádi, že jsme zápas vyhráli. V každé třetině nám vyšla její úvodní desetiminutovka a pak vždy začal hrát Třinec. Ty pasáže se střídaly. Hlavně ve druhé třetině jsme nevyužili řadu šancí a některé přesilovky. Neutekli jsme soupeři na rozdíl dvou gólů a ve třetí třetině jsme si to zkomplikovali řadou oslabení a vyrovnávacím gólem Třince z trestného střílení. Nakonec jsme právě v oslabení dali šťastný druhý gól. Přesto to byl boj až do konce a naše vítězství bylo hodně vydřené. Jiří Vykoukal nastoupí nejdříve ve středečním utkání proti Varům."

Pavel Marek (Třinec): "Pro nás to byl hodně důležitý zápas a moc jsme v něm chtěli uspět. Dlouho jsme drželi naději na dobrý výsledek. Nakonec rozhodly naše dvě hrubé chyby. Je to o to horší, že u nich byli zkušení hráči. Pro mě osobně je to zklamání a nemám k tomu co dodat. Martin Adamský odstoupil kvůli zranění v první třetině a hodně nám potom chyběl."

Je nám líto, video expirovalo.
HC Plzeň 1929 - HC Oceláři Třinec

Pardubice - Slavia 2:3

Hokejisté Slavie vyhráli ve 22. kole extraligy na ledě Pardubic 3:2, když vítěznou branku vstřelil kanadský útočník Jonathan Sim, který v týmu Pražanů načal měsíční hostování právě z východočeského klubu.

Sestřih a ohlasy

HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - HC Slavia Praha 2:3 (0:2, 1:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 27. Kousal (Bartek, Starý), 42. Bartek (Kousal, Starý) - 3. Micka (Jelínek), 7. Krenželok, 27. Sim (T. Svoboda). Rozhodčí: Homola, Minář - Jindra, Kis. Vyloučení: 6:4, navíc Kalus (Slavia) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 10.026.

Ladislav Lubina (Pardubice): "Byli jsme trochu zaskočeni hrou Slavie v úvodu utkání a chvíli nám trvalo, než jsme se s tím vyrovnali. Laxním způsobem jsme pustili soupeře do dvoubrankového vedení, které jsme pak měli starosti snížit. Už se nám poněkolikáté stalo, že jsme špatně utkání rozehráli a po vstřelené brance brzy opět inkasovali. To by se tak vyspělému mužstvu stávat nemělo. Třetí branka byla asi rozhodujícím momentem zápasu. Ve třetí třetině, když jsme se dostali do tlaku, jsme udělali tři fauly, čímž jsme se zbavili dalšího časového prostoru k tomu, abychom mohli utkání otočit."

Jiří Čelanský (Slavia): "Chtěl bych hráčům poděkovat, protože splnili naše taktické pokyny. Chtěli jsme tady hrát velice aktivní hokej, což se nám celých šedesát minut dařilo. Byli jsme za to odměněni vítězstvím."

Pardubice inkasují
zdroj: ČTK autor: Alexandra Mlejnková

Litvínov - Kladno 5:4 P

Hokejisté Litvínova dokázali ve 22. kole hokejové extraligy porazit Kladno 5:4 v prodloužení, přestože ještě na začátku 50. minuty prohrávali vysoko 1:4. O zisku druhého bodu pro Severočechy rozhodl v závěru prodloužení útočník Vojtěch Kubinčák.

Sestřih a ohlasy

HC Verva Litvínov - Rytíři Kladno 5:4 v prodloužení (1:1, 0:3, 3:0 - 1:0)

Branky a nahrávky: 19. Lukeš (V. Hübl), 50. Frolík (Pojkar, Hujsa), 54. Hujsa (Jenáček, M. Frolík), 58. Černošek (Hujsa, M. Frolík), 65. Kubinčák (Lukeš, V. Hübl - 7. Kalla (Hovorka), 22. Valský (L. Procházka, Piskáček), 36. Toman (Kalla, Majeský), 37. Bicek (Patera, Majeský). Rozhodčí: Turčan, Šindler - Bejček, Charvát. Vyloučení: 5:9, navíc Ručinský (Litvínov) 10 min. a do konce utkání. Využití: 1:2. Diváci: 4532.

Jiří Kučera (Litvínov): "První třetina bylo vyrovnaná, nám pomohl gól v jejím závěru. I když jsme druhou třetinu prohráli, tak si myslím, že jsme nehráli herně špatně a šance jsme tam také měli. Jejich brankář chytal výborně. Ve třetí třetině to byl dokonalý obrat, dali jsme na 2:4, sice se štěstím, ale byl tam pak velký hlad po vítězství a povedlo se to."

Jiří Kopecký (Kladno): "Těžko se takový zápas hodnotí, když vedete po dvou třetinách 4:1. Musím říct, že Litvínov měl od začátku více šancí, více ze hry. My jsme se ve druhé třetině dostali do vedení a je trestuhodné, že jsme utkání takhle ztratili. Navíc asi za osm minut, když v naší přesilovce uděláme zbytečný faul, kdy měl 'Růža' zkrat při rozehrávce a celý se nám to zvrtlo a dostali jsme při hře čtyři na čtyři gól na 2:4. Litvínov začal honit výsledek a my jsme začali zmatkovat. Ve finále jsme byli ještě rádi, že jsme nedostali pátý gól v základní hrací době."

Karlovy Vary - Kometa Brno 4:3 SN

Hokejisté Karlových Varů porazili ve 22. extraligovém kole Kometu Brno 4:3 po samostatných nájezdech. Domácí v utkání dvakrát vedli, ale poté prohrávali 2:3 a vyrovnali jen 13 sekund před koncem základní hrací doby zásluhou Václava Skuhravého. Západočeši poté díky trefě Lukáše Pecha lépe zvládli rozhodující samostatné nájezdy.

Sestřih a ohlasy

HC Energie Karlovy Vary - HC Kometa Brno 4:3 po sam. nájezdech (2:1, 0:2, 1:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 1. Košťál (Pech), 18. Skladaný (Melenovský, Dej), 60. Skuhravý (D. Nosek, Kumstát), rozhodující nájezd Pech - 5. Jakub Svoboda (Hubáček, Divíšek), 32. Divíšek (Žižka), 39. Hubáček (Divíšek). Rozhodčí: Smitka, Souček - Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 4:12, navíc Gulaši 5 min. a do konce utkání - Malec 10 min. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 3469.

Martin Pešout (Karlovy Vary): "Ačkoliv dvacet vteřin před koncem už málokdo doufal v bodový zisk, musím hráčům poděkovat, že to nevzdali, že to nesložili, byť chyběla lehkost v zakončení. Samozřejmě nás mrzí dvouminutovka v prostřední části zápasu, kdy jsme nedali tutové šance, byla tam tyčka, Melenovský sám v brankovišti, Pech s Kumstátem nedokázali přehodit ležícího Hoviho... Kdybychom dali na 3:1, možná by se zápas vyvíjel jinak. Trápili jsme se tedy až do konce a znovu musím hráčům poděkovat, že to nevzdali."

Zdeněk Venera (Brno): "Měli jsme na dosah tři body, máme nakonec jeden. Mrzí nás to. Nemrzí nás ani tak ty nájezdy, ale mrzí nás ten vyrovnávací gól, který byl 13 vteřin před koncem. Tam to byla otázka jednoho vyhození, ale to se nám bohužel nepodařilo. Nejedeme sice s prázdnou, není to nula, je to bod, ale o ty dva jsme přišli v závěru, takže nejsme spokojení."

Liberec - Mladá Boleslav 2:1 SN

Hokejisté Liberce porazili ve 22. kole extraligy poslední Mladou Boleslav 2:1 po samostatných nájezdech a vrátili se tak na první příčku před Spartu. Hosté pod Ještědem vedli zásluhou gólu Jaroslava Balaštíka, ale ve druhé části Milan Bartovič vyrovnal a sám také vstřelil v nájezdech vítězný gól.

Sestřih a ohlasy

Bílí Tygři Liberec - BK Mladá Boleslav 2:1 po sam. náj. (0:1, 1:0, 0:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 26. Bartovič (Trončinský, Kudrna), rozhodující nájezd Bartovič - 20. Balaštík (Podkonický). Rozhodčí: Hradil, Hribik - Rozlílek, Horinek. Vyloučení: 2:6. Využití: 1:0. Diváci: 6211.

Filip Pešán (Liberec): "My jsme věděli, že Boleslav u nás umí hrát, a že nás čeká kvalitní utkání. V posledních zápasech naznačila, že kvalita v týmu je, a tak jsme se na dnešní duel připravovali. Dnes jsme se přes jejich obranu těžko prosazovali. Nevyhrál lepší, ale šťastnější tým."

Vladimír Hiadlovský (Mladá Boleslav): "Dnes to byl velice kvalitní zápas z obou stran. Po předcházejícím utkání jsme spokojeni s bodem. Mužstvo dnes odehrálo kvalitní utkání a bojovalo."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články