Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Růžička s Petružálkem svými góly pomohli Chabarovsku k výhře

Moskva - Chabarovsk v KHL zvítězil v zápase proti Chanty Mansijsku 5:4 po samostatných nájezdech. Na výhře se góly podíleli i čeští útočníci Martin Růžička a Jakub Petružálek. Nejproduktivnější hráč loňského extraligového play off Růžička navíc rozhodl dvěma proměněnými nájezdy penaltový rozstřel.

zdroj: ČT sport

Lídr kanadského bodování Petružálek se po návratu z reprezentačního turnaje Karjala zapsal do statistik už ve 4. minutě, kdy přihrál na gól Dmitrije Tarasova. Domácí Jugra Chanty Mansijsk následně třemi trefami ale vývoj utkání otočil a Chabarovsku, jednomu z nejlepších týmů soutěže, nezbývalo než pokusit se dohnat dvoubrankové manko.

Dvoubrankový náskok soupeře Chabarovsk smazal díky trefám Růžičky a Petružálka. Petružálek má tak nyní na svém kontě 29 bodů a udržuje si svůj náskok v čele kanadského bodování KHL. Zápas v Chanty Mansijsku dospěl za stavu 4:4 až k samostatným nájezdům. Dvě úspěšně proměněné penalty Martina Růžičky rozhodly o bodu navíc pro Chabarovsk.

Nejlepším střelcem soutěže je s 16 trefami Roman Červenka z Omsku, který další branku v prohraném utkání 1:2 s Novokuzněckem nepřidal. Bodovali ovšem čeští hojisté v dresu popradského Lva.

Hokejisté Popradu prohrávali ještě deset minut před třetí sirénou 2:4 v Jekatěrinburgu, nicméně vybojovali alespoň bod za porážku 4:5 v prodloužení. Na 4:4 vyrovnal po spolupráci s Martinem Chabadou a Tomášem Netíkem další český útočník Jaroslav Kristek, asistenci si v průběhu zápasu připsal také Václav Nedorost.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články