Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Liberec porazil Budějovice a udržel si první místo, Sparta předčila Vary

Praha - Hokejová extraliga nabídla v 21. kole souboj prvního týmu s třetím. Budějovice, které patří k nejlepším mužstvům na vlastním ledě hostili vedoucí Liberec. Jihočechům by díky lepšímu skóre stačila i výhra v prodloužení nebo na nájezdy, aby se dostali v tabulce před svého dnešního soupeře. S Bílými tygry ale prohráli 3:2, a ti se tak udrželi na první příčce. V tabulce druhá Sparta v Karlových Varech zvítězila poměrně snadno 3:0. 

Jiří Šimánek střílí gól brankáři Markovi Pincovi
zdroj: ČTK

České Budějovice - Liberec 2:3

Sestřih a ohlasy

Hokejisté Liberce vydřeli ve 21. kole extraligy výhru na ledě Českých Budějovic 3:2 a udrželi se tak v čele soutěže. Vyrovnaný zápas týmů z čela tabulky, které před jeho začátkem dělil jen jeden bod, rozhodl gól Lukáše Vantucha 41 sekund před koncem druhé třetiny.

Zápas byl dlouho vyrovnaný a oba soupeři vycházeli především ze zabezpečených obran, týmy se přetahovaly o vedení. Ve 37. minutě zachránila Pince od pohromy tyčka po Červeného střele švihem. Tyčka zazvonila také za Kovářem ve 40. minutě po ráně Vantucha. Tentokrát se puk od Kovářových zad nešťastně odrazil za brankovou čáru a hosté se dostali do rozhodujícího vedení.

Do závěrečné třetiny poslali domácí trenéři na led pouze tři útoky, ale vyrovnat se domácím nepodařilo ani při power play a počtvrté v sezoně tak ve své Budvar aréně prohráli.

HC Mountfield České Budějovice - Bílí Tygři Liberec 2:3 (0:1, 2:2, 0:0) Branky a nahrávky: 21. Kašpařík (Kolarz), 25. Šimánek (Kašpařík, Kotalík) - 18. P. Nedvěd (Bartovič, Kudrna), 27. Kudrna (L. Krejčík), 40. Vantuch (Vak). Rozhodčí: Smitka, Šindler - Jindra, Pouzar. Vyloučení: 5:6. Bez využití. Diváci: 4226.

František Výborný (Č. Budějovice): "Udělali jsme dvě chyby, po nichž hosté jeli ve dvou na jednoho a dali góly. Třetí gól byl z pohledu Liberce trochu šťastný, my jsme před tím také trefili tyčku, ale branka nepadla. Zkoušeli jsme ještě míchat sestavou, měli jsme šance, ale Pinc v liberecké kleci chytal výborně."

Filip Pešán (Liberec): "Viděli jsme atraktivní zápas, který byl dramatický až do posledních vteřin a divákům se musel líbit. Nebyli jsme lepší, ale o něco šťastnější. Velký dík patří brankáři Pincovi, díky jehož výkonu vezeme tři body."

Třinec - Litvínov 7:3

Sestřih a ohlasy

Tři rychlé góly v prvním dějství dopomohly hokejistům Třince v dnešním extraligovém utkání k vítězství 7:3 nad Litvínovem. Mistr vedl už 4:0, Severočeši začali hrát až příliš pozděa proto venku prohráli osmý z posledních devíti zápasů. Po dvou gólech dali domácí David Květoň s Josefem Hrabalem i hostující František Lukeš.

Mistr měl velkolepý start. Udeřil už ve třetí minutě a hned z první přesilovky. Hosté už za 53 sekund inkasovali podruhé, když odražený puk nekompromisně napálil do sítě Hrňa a dal povel ke střídání litvínovských gólmanů. Litvínov se nemohl vůbec dostat do hry. I zbytečnými fauly nabídl Ocelářům jen v úvodní desetiminutovce čtyři přesilovky.

Hrozící debakl však Litvínov na chvíli zažehnal. Lukeš nejprve v přesilovce pět na tři bombou procedil puk pod Hamerlikovým betonem a o 53 sekund později na něj po závaru v brankovišti navázal Hujsa. Jeho gól ale musel potvrdit videorozhodčí. Zárodek dramatu však Třinec utnul třetím gólem při početní výhodě.

Vervě se zásluhou Lukeše ještě v úvodu třetího dějství znovu podařilo snížit na dvoubrankový rozdíl, páté utkání s bodovým ziskem v řadě však v power play dvěma zásahy do prázdné branky jistili Květoň s Hrabalem.

HC Oceláři Třinec - HC Verva Litvínov 7:3 (3:0, 2:2, 2:1)Branky a nahrávky: 3. Hrabal (Bonk, Hampl), 4. Hrňa (Klimenta, Polanský), 12. Hampl (Zíb), 23. Polanský (Klimenta, Hrňa), 38. D. Květoň (Hrabal, Zíb), 58. D. Květoň, 60. Hrabal (Hrňa) - 29. Lukeš (Kubát, Ručinský), 30. Hujsa (M. Frolík), 41. Lukeš (Pojkar). Rozhodčí: Mikula, Pešina - Bryška, Jiří Novák. Vyloučení: 5:9, navíc Hujsa (Litvínov) 5 minut a do konce utkání. Využití: 3:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 3546.

Pavel Marek (Třinec): "Povedl se nám vstup do zápasu, dali jsme tři góly a to bylo důležité. Nahrálo nám to a mohli jsme hrát ve větší pohodě. Museli jsme ale nabádat hráče k neustále opatrnosti, protože Litvínov má výborné útočníky a stále hrozil góly. Nakonec z toho bylo málem ještě ve druhé třetině drama, ale v tomto směru bylo důležité, že jsme pak dali pátý gól ještě před jejím koncem. To byl asi rozhodující moment celého utkání."

Jiří Kučera (Litvínov): "Utekl nám začátek. Ze tří střel jsme dostali dva góly. Dalším problémem byla naše vyloučení. Měli jsme hodně vyloučených, a když nepočítám poslední dva góly do prázdné brány, tři z pěti gólů jsme dostali při přesilovkách soupeře."

 

Zlín - Plzeň 1:3

Sestřih a ohlasy

Hokejisté Plzně vyhráli ve 21. kole extraligy na ledě Zlína 3:1 a připsali si šestou výhru nad Berany ve vzájemných soubojích za sebou. Zlín tak i po reprezentační přestávce pokračoval ve své střelecké nemohoucnosti a doma prohrál třetí ze čtyř posledních zápasů.

SG Zlín - HC Plzeň 1929 1:3 (0:1, 1:1, 0:1)Branky a nahrávky: 35. Holík (Hamrlík) - 11. Pitule (Dvořák), 26. Martin Straka (Duda, Kratěna), 50. Kratěna (Martin Straka). Rozhodčí: Hradil, Trombík - M. Čech, Dřínovský. Vyloučení: 4:9, navíc Čajánek - Jan Kovář oba 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 4395.

Rostislav Vlach (Zlín): "Zápas se nám nepovedl od začátku až do konce. Hráči hráli v křeči. Měli jsme spoustu nevyužitých šancí. Plzeň vyhrála zaslouženě."

Michal Straka (Plzeň): "Začali jsme dobře. Vedli jsme 2:0 a vypadalo to, že máme zápas pod kontrolou. Pak jsme začali zbytečně faulovat a dostali jsme domácí na koně. Kontaktním gólem snížili a začali nás přehrávat. Na konci druhé třetiny jsme měli velké štěstí, když nás podržel gólman Mazanec. Na začátku poslední třetiny jsme ubránili několik oslabení. Domácí měli řadu šancí, které jsme přečkali. Pak přišla klíčová minuta zápasu v polovině třetí třetiny. Domácí šli sami na branku a Mazanec puk chytil. Pak jsme z protiútoku vyřešili situaci dva na jednoho gólem a odskočili na 3:1. Tento moment rozhodl celý zápas."

 

Karlovy Vary - HC Sparta Praha 0:3

Sestřih a ohlasy

Hokejisté Sparty vyhráli na ledě Karlových Varů 3:0 a oplatili tak soupeři porážku z prvního vzájemného zápasu sezony. Brankář Pražanů Tomáš Pöpperle udržel podruhé v ročníkučisté konto. Již po sedmi vteřinách od úvodního vhazování se měnilo skóre, když nepříliš tvrdá střela Pacovského skončila za zády brankáře Karlových Varů Salfického. Útočník Sparty tak vyrovnal historický extraligový rekord.

Domácí brankář do utkání vůbec nevstoupil šťastně. Za vyhození puku do hlediště mohli domácí pykat podruhé. Salfický ale svojí úvodní chybu napravil a vyřešilo v oslabení několik závarů. Pražané, nabuzeni lehce nabytým vedením, byli aktivnější. V 11. minutě, střelou zápěstím, využil druhou přesilovou hru Jan Hanzlík.

Ve 38. minutě příznivý vývoj utkání pro Spartu potvrdil obránce Philipp, jehož nahození od modré čáry potřetí skončilo za Salfického zády. V závěrečné třetině snahu karlovarských hráčů s vývojem zápasu něco udělat Pražané zcela eliminovali pozornou obranou v čele s výborným Pöpperlem, který si svůj bezchybný výkon nenechal pokazit obdrženou brankou.

HC Energie Karlovy Vary - HC Sparta Praha 0:3 (0:2, 0:1, 0:0) Branky a nahrávky: 1. Pacovský (Sersen, Broš), 11. Jan Hanzlík (Ton, Tenkrát), 38. Philips (Žálčík). Rozhodčí: Husička, Hrubý - D. Jelínek, Pešek. Vyloučení: 6:8, navíc Skuhravý (K. Vary) 10 min. a do konce utkání. Bez využití Diváci: 4054.

Václav Baďouček (Karlovy Vary): "Chtěli jsme začít aktivně a nepouštět Spartu do šancí. Inkasovali jsme ale už sedmé vteřině a to naší hru určitě poznamenalo. Sparta byla v první třetině jasně lepší, mohla dát více než ty dva góly. Od druhé třetiny se utkání srovnalo. Rozhodující byla dvouminutová přesilovka pět na tři, kterou jsme nevyužili. Kdybychom snížili na 1:2, tak jsme mohli i pomýšlet na nějaký solidní výsledek. Třetí gól v závěru druhé třetiny definitivně rozhodl. Dnes jsme také nenašli recept na výborně chytajícího Pöpperleho."

Richard Žemlička (Sparta Praha): "Velice důležité pro nás bylo, že jsme vstřelili gól hned v sedmé vteřině první třetiny. Tato branka zásadně ovlivnila celý zápas. Vary potom začaly hrát pod dekou, zejména když jsme vstřelili branku na 2:0. Druhá třetina byla zcela vyrovnaná, ve třetí jsme několika lehkovážnými chybami dali domácím příležitost zkorigovat zápas. Pöpperle ale zachytal výborně a my jsme konec zápasu již kontrolovali."

Mladá Boleslav - Pardubice 3:4

Sestřih a ohlasy

Hokejisté Pardubic předvedli na ledě Mladé Boleslavi skvělý obrat a po třech gólech vstřelených ve třetí třetině vyhráli 4:3. Nejhorší tým soutěže měl přitom zápas dobře rozehraný, gól Pavla Brendla v 59. minutě jej ale připravil o možnost bodovat. Středočeši tak prohráli počtvrté za sebou.

BK Mladá Boleslav - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 3:4 (0:0, 3:1, 0:3)

Branky a nahrávky: 22. Balaštík (Chaloupka, Hay), 23. Demel, 38. Podkonický(Chaloupka) - 38. Kolář I (Starý, Brendl), 49. Buchtele z trest. střílení, 54. Kolář I (Koukal, V. Kočí), 59. Brendl (Kolář I, Koukal). Rozhodčí: Hodek, Turčan - L. Kajínek, Podrazil. Vyloučení: 8:10. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 3280.

Vlado Hiadlovský (Mladá Boleslav): "Se soupeřem z horních pater tabulky jsme sehráli rovnocennou partii. Je neuvěřitelné, co dokážeme vymyslet při vedení 3:1. Jsou to neustále se opakující chyby. Je to velká škoda prohrát takhle rozehraný zápas."                                        

Pavel Hynek (Pardubice): "První třetina byla z obou stran oťukávací. Ve druhé nás domácí přehrávali hlavně svým důrazem v našem brankovišti. Do třetí třetiny jsme zredukovali hru na tři pětky a důležité bylo, že jsme přestáli přesilovku domácích pět na tři. Za těchto okolností jsme za tři body rádi, ale ze způsobu hry se radovat nemůžeme."

 Kladno - Slavia Praha 5:1

Sestřih a ohlasy

Hokejisté Kladna porazili ve 21. kole extraligy Slavii 5:1. Rytíři o své výhře rozhodli už v první třetině, ve které vstřelili tři branky. Pražané tak pokračují v matných výkonech, prohráli šestý z posledních sedmi zápasů.

Rytíři Kladno - HC Slavia Praha 5:1 (3:0, 0:0, 2:1) Branky a nahrávky: 3. Majeský (Patera), 9. Bicek (Kuchler, Toman), 15. Patera (Kalla, Majeský), 42. Valský (Kafka, Lukáč), 60. Kafka (Lukáč, Bicek) - 53. Kůrka (Sklenář, Kuboš). Rozhodčí: Fraňo, Kalivoda - Lhotský, Jiří Svoboda. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0. Diváci: 2484.

Jiří Kopecký (Kladno): "Povedl se nám začátek. Do čeho jsme "bouchli", to nám tam spadlo. Soupeř měl potom menší tlak, ale bez vyložené příležitosti. Když jsme na začátku třetí třetiny vstřelili čtvrtou branku, bylo o osudu zápasu rozhodnuto. Přesto si myslím, že konečný výsledek je pro hosty krutější, než výkon, který předvedli."

Jiří Čelanský (Slavia): "Velice brzy jsme lacino inkasovali, a protože nehrajeme dobře, začali jsme zmatkovat a třetinu prohráli 0:3. Trochu jsme se zvedli ve druhé části, ale když jsme dostali čtvrtou branku, byl zápas rozhodnut. Herní projev mužstva působí zakřiknutě již několik utkání, ale z této krize se musíme dostat jen sami. Již delší dobu se snažíme o posílení týmu, ale hráči, kteří by náš projev zvedli, buď nejsou na trhu nebo na ně nemáme dostatečné finance."

Kometa Brno - Vítkovice 2:0

Sestřih a ohlasy

Hokejisté Komety Brno ani ve druhém extraligovémzápase po reprezentační přestávce neinkasovali, po pondělní výhře 4:0 nadpražskou Slavií dnes zvítězili 2:0 nad Vítkovicemi. Druhé čisté konto zasebou si připsal brankář Sasu Hovi, který už 122 minut nedostal gól. Brňanése díky lepšímu skóre dostali v tabulce před dnešního soupeře na osmé místo.

HC Kometa Brno - HC Vítkovice Steel 2:0 (0:0, 1:0, 1:0) Branka a nahrávka: 38. Dlouhý (Jaroslav Svoboda), 47. Pospíšil (Petrovický). Rozhodčí: Minář, R. Polák - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 3:4. Bez využití. Diváci: 7200.

Lubomír Oslizlo (Brna): "Utkání to bylo velice těžké, ale pro diváky hezké. Mělo náboj a napětí. Ze začátku jsme se přes dobře bránícího soupeře neprosazovali. O naší výhře rozhodla první branka, od té doby jsme byli lepší. Soupeři jsme nenabídli nějakou šanci, odehráli jsme to velice dobře takticky a v podstatě tak, jak jsme si představovali."

Mojmír Trličík (Vítkovice): "Bylo to nesmírně vyrovnané utkání. První třetina byla z naší strany dobrá, bohužel naši snahu tlumila častá vyloučení. Ve druhé části už to nebylo z naší strany tak dobré. Kometa čekala na chyby, dvě naše dokázala potrestat. Proti Brnu je to vždy o jednom gólu, rozhodla druhá třetina, kdy se prosadil Dlouhý. Dnes byli Brňané lepší, výborně bránili střední pásmo, hráli jednoduše. Tři body získala Kometa zaslouženě."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články