Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kometa se pokusí zvednout se v předehrávce se Slavií

Brno/Praha - Souboj Komety Brno s pražskou Slavií v předehrávce 24. kola načne už v pondělí program hokejové extraligy po reprezentační pauze pro turnaj Karjala. Oba týmy se v duelu přesunutém z pátku 25. listopadu pokusí zabrat po nepovedeném období před přestávkou.

Ilustrační foto

Kometa v posledních třech zápasech na Spartě, doma s Libercem a v Pardubicích nezískala ani bod a klesla na jedenácté místo. "Pauza přišla vhod, hráči si odpočinuli, byl čas na přípravu, ale uvidíme až v zápase, jak se to projeví," řekl trenér Zdeněk Venera.

Slavia je dvanáctá o dva body za Brnem a srážejí ji především výkony doma. V O2 areně získala jen osm bodů z 11 utkání, zatímco z venku přivezla z devíti duelů 14 bodů. "Určitě to bude se Slavií hodně těžký zápas," doplnil Venera.

Na marodce má Brno dlouhodobě útočníka Radima Hrušku a Miroslava Holce, nejistý je start Romana Erata. Pomoci se špatnou produktivitou má navrátilec ze Slovanu Bratislava Jozef Balej. "V minulé sezoně se tady Jožovi dařilo," dodal Venera.

Slavia z pěti utkání před přestávkou získala jen tři body. Nyní začíná sérii tří zápasů venku, která bude pokračovat ve středu v Kladně a v pátek v Pardubicích. "Možná je to pro nás v současné době trošku výhoda, že začínáme venku," podotkl asistent slávistického trenéra Jiří Čelanský vzhledem k bilanci v této sezoně.

"Kometě se také nedařilo, má tři porážky za sebou. Očekáváme v Brně tradičně bouřlivé prostředí," doplnil Čelanský. Na marodce Slavie zůstává brankář Miroslav Kopřiva.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články