Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Jágr po dlouhé době nebodoval, Erat a Michálek dali góly

New York - Jaromír Jágr si poprvé po sedmi zápasech nepřipsal v NHL žádný kanadský bod a jeho Philadelphia prohrála na ledě Tampy Bay 1:2 v prodloužení. Gólově se ve středečním programu zámořské soutěže prosadili Martin Erat, který proměněným trestným střílením pomohl Nashvillu k výhře 4:2 v Anaheimu, a už podesáté v sezoně Milan Michálek. Jeho Ottawa ale nakonec na svém ledě podlehla New Yorku Rangers 2:3.

Jaromír Jágr
zdroj: AP autor: Tom Mihalek

Philadelphia se s přispěním asistujícího Jakuba Voráčka dostala v prostřední části zápasu s Tampou do vedení, ve třetí třetině ale vyrovnal Marc-André Bergeron a v prodloužení zajistil domácím druhý bod Brett Connoly. U jeho gólu zaznamenal asistenci Pavel Kubina. "Měli jsme nějaké šance, ale netrefovali bránu. To se občas stává," konstatoval Jágr, který se v produktivitě aktuálně drží přesně na průměru bod na zápas (6+9).

Duel byl ale vystaven kritice za úroveň a tempo hry. Flyers často a dlouho drželi puk na svých hokejkách v obranné třetině, téměř bez pohybu a čekali, až je bude soupeř napadat. Ten se ale soustředil hlavně na pokrytí středního pásma. Dění na ledě podle zámořských médií občas připomínalo basketbalový zápas před zavedením časového limitu na zakončení útoku.



Erat se v Anaheimu prosadil z trestného střílení za faul, kterého se dopustil při jeho úniku Ľubomír Višňovský. Třicetiletý útočník proměnil nájezd střelou nad lapačku Jonase Hillera a zvýšil na 3:1. Po zápase byl vyhlášen jeho první hvězdou.

Domácí trenér Randy Carlyle nicméně kritizoval verdikt rozhodčích, nařízení samostatného nájezdu mu připadalo přísné. "Pokud se budou pískat nájezdy za sekání, přistrkávání a ne za hákování, pak bychom letos měli vidět hodně trestných střílení," rýpl si Carlyle. S jeho názorem ale Erat nesouhlasil. "Hákoval mě i sekl. Rozhodčí to posoudili správně," oponoval.

Radost hokejistů Anaheimu
zdroj: AP autor: Alex Gallardo

Anaheim je ve výsledkovém útlumu. Prohrál pošesté v řadě a v posledních deseti utkáních se jen jednou radoval z vítězství. Podle slov třebíčského útočníka tomu ale Predators nevěnovali žádnou pozornost. "V lize nejsou lehké zápasy. A je jedno, zda jste jich vyhráli nebo prohráli pět v řadě. Každý zápas bude těžký. A my jsme teď rádi, že jsme se oklepali ze včerejší porážky. To je důležité, zvlášť když máte sérii utkání venku," dodal Erat. Strůjcem výhry byl i nováček Craig Smith, který dal dvě branky a na jednu přihrál.

Jindřichohradecký rodák Michálek otevřel v polovině druhé třetiny skóre zápasu v Ottawě střelou z mezikruží a posunul se zpět do čela kanadského bodování českých hráčů v NHL před Jágra. Hosté ale brzy kontrovali a ještě před druhou přestávkou výsledek otočili. O všechny branky Rangers, kteří zvítězili popáté za sebou, se zasloužila jedna řada. Dvě z nich dal Marián Gáborík. Ottawa přitom soupeře přestřílela 31:19.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články