Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Ovečkin zajistil Rusku výhru nad Švédskem šest vteřin před koncem

Québec (Kanada) - Hokejisté Ruska porazili ve svém druhém vystoupení v osmifinálové skupině E Švédsko 3:2, když dramatický duel rozhodl šest vteřin před koncem normální hrací doby Alexandr Ovečkin. Rusko je tak v čele skupiny a má velkou šanci postoupit do čtvrtfinále z prvního místa. Účast v bojích o medaile má už ale jistou i Švédsko.

Ruští hokejisté se radují po zápasu
zdroj: ČT24 autor: ČT24

V brance sborné se poprvé na turnaji objevila poslední posila Nabokov a předvedla velmi dobrý výkon. Gólman San Jose inkasoval jako první, když jej v osmé minutě překonal krátce po skončen přesilové hry Weinhandl. Poté ale zápas ovládla série šarvátek, který odstartoval zákrok Murraye na Morozova, pro kterého duel po otřesu mozku skončil. Do kabin ale putoval i švédský bek stejně jako Kovalčuk a Stralman za následnou pěstní výměnu. Kouč Švédska Gustafsson tak měl od 11. minuty k dispozici jen čtyři klasické obránce.

I přes sérii vyloučení ale museli diváci v Québeku čekat na další gól až do druhé poloviny zápasu. Proti Lundqvistovi se neprosadil například Sušinskij, výborný Nabokov poté pomohl svému týmu přestát i dvě dvojnásobná oslabení na začátku druhé třetiny. Při Weinhandlově střele mu musela pomoci ale tyč. Šance však měli i Rusové, kteří se nakonec dočkali i vyrovnání. Lundqvista překonal Sjomin, jenž zakončil spolupráci se svým spoluhráčem z Washingtonu Ovečkinem.

Čtyřicet vteřin před koncem druhého dějství se však Švédové dostali opět do vedení, když před Nabokovem pohotově zakončoval Martensson. I podruhé se ale sborné podařilo vyrovnat a opět se o to postaral hráč Washingtonu. Švédského gólmana, který je stejně jako Nabokov nominován na Vezinovu trofej pro nejlepšího brankáře NHL, překonal tentokráte dorážející Fjodorov. Blízko k obratu byl Ovečkin, který ale trefil jen tyč.

Nejproduktivnější hráč NHL se ale nakonec stal hlavním hrdinou duelu, když šest vteřin před koncem normální hrací doby duel rozhodl.

Výsledek - osmifinálová skupina E:

Rusko - Švédsko 3:2 (0:1, 1:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 33. Sjomin (Ovečkin), 45. S. Fjodorov (Zaripov), 60. Ovečkin (Sjomin) - 8. Weinhandl (Martensson, Ledin), 40. Martensson (Frögren). Rozhodčí: Ország (SR), Piechaczek (Něm.) - Fonselius (Fin.), de Haan (Kan.). Vyloučení: 7:8, navíc Kovalčuk (Rus.), Stralman, Murray všichni 5 min. a do konce utkání, Lundqvist (všichni Švéd.) 10 min. Bez využití. Diváci: 12.665.

Tabulka skupiny:

1.Rusko

2.Česko

3.Švédsko

4.Švýcarsko

5.Bělorusko

6.Dánsko

Hlavní zprávy

Nejčtenější články