Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Kladno podlehlo Vítkovicím pojedenácté za sebou, Sparta už je druhá

Praha - Hokejisté Vítkovic prodloužili svou sérii vítězství ve vzájemných bitvách proti Kladnu na jedenáct, když v rámci 18. extraligového kola vyhráli na soupeřově ledě těsně 4:3. Ostravané vedli ještě na začátku třetí třetiny 3:1, domácí vyrovnali, ale nakonec rozhodl gól Ctirada Ovčačíka z 51. minuty. Pět gólů v úvodních jedenácti minutách zajistilo hokejistům Třince vítězství 6:3 nad Mladou Boleslaví. Po impozantním vstupu však mistr zvadl a hosté snížili až na dvoubrankový rozdíl, Třinec definitivně rozhodl až při power play Středočechů. Sparta porazila Kometu Brno 3:0 a postoupila na druhé místo tabulky. Velkou zásluhu na výhře Pražanů měl brankář Martin Falter, který ve svém druhém startu v sezoně udržel premiérové čisté konto.

Kladno motivované ukončením černé série začalo o něco aktivněji, ale v 16. minutě obránce Vítkovic Rehák propálil Cháberu a po 157 minutách ukončil jeho neprůstřelnost. Na začátku druhého dějství hrálo Kladno šest vteřin v pěti proti třem a přesně za tuto dobu také svou výhodu přetavilo ve vyrovnání díky Kallovi, jenž doklepl ze vzduchu Málkem vyražený puk. O necelé tři minuty později se ale pěknou individuální akcí prosadil Kolouch a dvoubrankové vedení zajistil Ostravanům svou druhou gólovou ranou Rehák.

V úvodu třetí třetiny Kladenští oživili své naděje na zvrat, když na trestné lavici pykajícího Reháka poslal zpět na led už po pěti vteřinách výstavní trefou do horního růžku branky Kalla. Uběhlo jen 44 sekund a po Bickově pohotové dorážce bylo vyrovnáno. V 51. minutě ale gólově udeřil Ovčačík při hře čtyři na čtyři a vrátil Ostravanům vedení. Domácí se sice ještě snažili o vyrovnání, jenže jejich závěrečný tlak zhatil Kafkův faul vysokou holí z 57. minuty.

Rytíři Kladno - Vítkovice Steel 3:4 (0:1, 1:2, 2:1)Branky a nahrávky: 26. Kalla (Majeský, D. Růžička), 47. Kalla (Majeský, Patera), 47. Bicek (Patera, J. Drtina) - 16. Rehák (Sloboda), 29. Kolouch (Šedivý), 34. Rehák (Štefanka), 51. Ovčačík (Šedivý). Rozhodčí: Souček, Turčan - Bejček, Charvát. Vyloučení: 8:7. Využití: 2:0. Diváci: 1801.

Do první šance Sparty se dostal v 5. minutě Forman, ale na gólmana Komety Hoviho si nepřišel. Nejaktivnějším hráčem duelu byl bezesporu hostující Pospíšil. První z řady svých šancí neproměnil v 17. minutě, ale jeho čas přišel hlavně v druhé třetině, kde prověřil Faltra hned několikrát. Gól měl na hokejce v 25. minutě po přečíslení dva na jednoho. Svůj blafák ale nedotáhl do úspěšného zakončení. Prosadili se ale domácí, po rychlém přečíslení skóroval Forman, který si tak připsal první extraligovou trefu.

I v třetí části měli dlouho více ze hry hráči Komety, kteří se tlačili do útoku, zatímco Sparta pozorně bránila a čekala na svou příležitost. Ta přišla v 49. minutě, kdy Sersen přihrál Brošovi, kapitán Pražanů si najel před branku a překonal Hoviho podruhé. Uklidňující třetí gól mohl po přečíslení dva na jedno přidat Foster, finského brankáře ve službách Komety ale nepřekonal. Zdramatizovat zápas odmítl čtyři minuty před koncem Falter, který vychytal v další velké šanci Hubáčka. Vzápětí navíc prostřelil Hoviho Tenkrát a o vítězi bylo rozhodnuto.

Sparta Praha - Kometa Brno 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)Branky a nahrávky: 37. Forman (Pacovský, Philipp), 49. Broš (Sersen), 58. Tenkrát (Ton, Bližňák). Rozhodčí: Fraňo, Kalivoda - Lhotský, Jiří Svoboda. Vyloučení: 2:4. Bez využití. Diváci: 4505.

Poslední vzájemný duel rozhodl Třinec šesti góly ve třetí třetině, tentokrát zlomil odpor Mladé Boleslavi pěti góly už v úvodní části. Skóre se poprvé měnilo po Květoňově švihu pod horní tyčku ve 4. minutě. Hra Středočechů se začala sypat po druhém gólu, který dal Adamský milimetrovým zásahem do levého horního koutu. O 63 sekund později vyhnal Hübla na střídačku blafákem po sólu Orsava. Žabkovo vyloučení na čtyři minuty Třinec potrestal hned dvakrát, po dokonalé kombinaci s Kohnem a Adamským nastavil Peterek před brankou jen čepel hole a pak puk pod náhradníkem Valentem popáté propasíroval ještě McGregor. Všech pět gólů domácí stihli za sedm minut a šest sekund.

Brankostroj mistra se pak zasekl. Rýgl v 19. minutě snížil a v druhé třetině hosté zvýšeným důrazem v osobních soubojích srovnali hru. Zápas se rozkouskoval, domácí ztratili zraněného kapitána Bonka a utkání náboj. Do snesitelné podoby pak upravil skóre Bahenský gólem v přesilové hře, a když neobsazený Svačina v nástupu do třetího dějství z mezikruží snížil,
jasná partie se začala měnit v drama. Třinec po oslnivém začátku zvadl, vytratila se svižnost i kombinace a soupeř vycítil šanci. Jedenáct minut před koncem měl kontaktní gól na holi Goertzen, ale zblízka trefil Vojtka. Boleslav už téměř čtyři minuty před koncem odvolala brankáře, vzápětí však inkasovala pošesté z hokejky Adamského.

Oceláři Třinec - BK Mladá Boleslav 6:3 (5:1, 0:1, 1:1) Branky a nahrávky: 4. D. Květoň (Peterek, Zíb), 8. Adamský (Kohn, Davison), 9. Orsava (Ostřížek), 10. Peterek (Kohn, Adamský), 11. McGregor (Polanský), 57. Adamský (Peterek, Hrabal) - 19. Rýgl (D. Výborný, Balaštík), 27. Bahenský (Cetkovský, Mozík), 42. Svačina (Vrbata). Rozhodčí: Hradil, Šír - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 3:4. Využití: 2:1. Diváci: 3298.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články