Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Hokejisté Ústí si v čele první ligy udrželi pětibodový náskok

Praha - Hokejisté Ústí nad Labem si i po 18. kole první ligy udrželi v čele tabulky pětibodový náskok před Olomoucí. Severočeši vyhráli 7:3 v Šumperku, Olomouc si odvezla vítězství 3:1 z Benátek nad Jizerou.

Utkání Chomutov - Ústí nad Labem
zdroj: ČT4

Šumperk v předchozích dvou zápasech bodoval, ačkoli nastoupil proti favorizovanému Chomutovu a v Kadani. Ústečtí Lvi ale myšlenky domácích hráčů na dalších úspěch brzy zahnali, po druhé třetině vedli už 6:2. Domácí doplatili na špatnou koncovku, soupeř naopak využil všechny větší šance a potrestal šumperské chyby. V úvodu zápasu byl přitom outsider lepším týmem a často ústecké mužstvo přehrával, kvalita lídra tabulky se však přece jen projevila. Ústí zvítězilo popáté v řadě.

V Benátkách se v první třetině prosadil pouze olomoucký Selingr v přesilovce. Aktivnější byli domácí, ale naráželi na nejlepšího muže zápasu - mladého gólmana Kašíka. Naopak hosté školili tým Benátek v produktivitě. V další přesilovce skóroval obránce Mikel, v závěru druhé části se prosadil v přečíslení Haluza. Kašíkovi pak pokazil čtvrtou letošní nulu útočník Kopic, víc ale domácí nezvládli.

Chomutov proti poslednímu Mostu začal velmi rozpačitě a po první třetině prohrával brankou z ojedinělého protiútoku. Zvýšené nasazení po přestávce se do skóre příliš nepromítlo, protože za zhuštěnou a obětavou mosteckou obranou stál výborný brankář Lusins. Rozhodnutí přinesl až úvod třetí třetiny, kdy si Chomutov dvěma góly v rozpětí dvou a půl minuty přece jen zajistil očekávané vítězství.

V Třebíči si na derby s Jihlavou našly cestu více než čtyři tisíce diváků. Šťastnější konec měl zápas pro domácí tým, v samostatných nájezdech rozhodl Havlíčkův gól.

Litoměřice vrátily Kadani porážku z úvodu sezony, vyhrály 2:1. Vítěznou branku vstřelil v polovině utkání Martin Novák. Kadaňští se v závěru snažili vyrovnat při power play, ale Přikryl v domácí brance všechny jejich šance zneškodnil.

Písek ve dvou předchozích zápasech neskóroval, až po 136 minutách ukončil čekání na gól obránce Všetečka. Další branky do sítě Berouna přidali Kafka a Šperger, v těžkých chvílích Písek podržel výborně chytající Sedláček a Jihočeši zvítězili 3:1.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články