Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Hokejista Nakládal odchází z Pardubic do mistrovské Ufy

Pardubice - Hokejový obránce Jakub Nakládal odchází z extraligových Pardubic do Kontinentální ligy. Reprezentační bek bude hrát za mistrovskou Ufu, kde se potká například se svým spoluhráčem z národního týmu Miroslavem Blaťákem.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

"Kuba odchází po naší vzájemné dohodě. V Pardubicích odvedl výbornou práci a všichni mu nové angažmá přejeme a věříme, že ve svém novém klubu bude velmi úspěšný a zařadí se mezi jeho opory," uvedl generální manažer Pardubic Zbyněk Kusý na klubovém webu.

Smlouvu s novým zaměstnavatelem by měl podepsat dnes nebo v úterý. "Dojednávají se poslední detaily kontraktu. V tuto chvíli jednáme o dvou až tříleté smlouvě. Jakmile dojde k dohodě, Jakub odletí do Ruska," řekl Robert Spálenka, jednatel společnosti Sport Invest hockey, která hráče zastupuje.

První zahraniční angažmá

Třiadvacetiletý Nakládal se chystá na první zahraniční angažmá. Doposud působil jen v Pardubicích, kde mu po sezoně měla skončit smlouva. O odchodu do Ufy jednal už v létě. "Nakonec k tomu poslednímu kroku tehdy nedošlo, ale byli jsme dál v kontaktu. Pořád se něco řešilo, domlouvalo a ta dohoda se udělala až nyní," řekl Nakládal spolupracovníkovi po dnešním tréninku v Pardubicích.

Je nám líto, video expirovalo.
Nakládal přestupuje do Ufy

Východočeši jej uvolnili ze svých služeb i proto, že se s představiteli ruského klubu dohodli na finančním vyrovnání. "Hráč nás požádal o uvolnění, my mu po dohodě s ruskou stranou o vyrovnání vyhověli. Rozcházíme se přátelsky, těžko by u nás po takové nabídce hledal motivaci," řekl Kusý.

Nakládal vstřícný krok ocenil. "Ve smlouvě v Pardubicích jsem neměl žádnou klauzuli, že bych mohl za tolik a tolik odejít. Nakonec se kluby dohodly a takhle se to upeklo," uvedl a přiznal, že o jeho služby měl zájem i Magnitogorsk. "Ufu jsme ale svým způsobem preferovali už kvůli tomu, že jsme jednali před sezonou," doplnil Nakládal.

S Klepišem se Nakládal mine

Člen reprezentačního kádru v této sezoně odehrál v Pardubicích 12 zápasů, ve kterých vstřelil dvě branky a přidal tři asistence. "V Pardubicích jsem odehrál výborné roky, cítil jsem se tady jako doma. Byl jsem tady spokojený, ale věděl jsem, že mi končí smlouva, tak jsem na konci minulé sezony s panem Kusým domluvil, že kdyby přišla nějaká nabídka, že to budeme řešit. Chtěl jsem změnu, chtěl jsem zkusit jinou soutěž," uvedl Nakládal.

V Ufě, která je momentálně sedmá ve Východní konferenci KHL, se těsně mine s útočníkem Jakubem Klepišem. Ten klub v závěru minulého týdne opustil, protože nebyl příliš spokojený s herním vytížením i atmosférou v týmu.

Nakládal věří, mu Ufa a zápasy v KHL pomohou ve výkonnostním růstu. "Je to zase posun o krok výš. Rusko beru jako další stupínek k tomu, abych si vyzkoušel jinou soutěž, zkusil si, jestli na to mám a posunulo mě to jak psychicky, tak i hokejově o kousek výš," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články