Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Havlátova premiéra za San Jose se opět odložila

New York – Debut českého hokejisty Martina Havláta v dresu San Jose, kam byl v červenci vyměněn z Minnesoty za Danyho Heatlyho, se opět odložil. Třicetiletý útočník se zotavuje z operace levého ramena. I když už s týmem NHL trénuje, nechce návrat po zranění uspěchat, proto raději vynechal i druhý ligový zápas Sharks. Ti bez něho nakonec podlehli v Anaheimu 0:1.

Jediný gól padl ve čtrnácté minutě, v níž Maxime Macenauer zúročil přihrávku George Parrose zpoza branky a zaznamenal svůj první zásah v NHL. Dvaadvacetiletý útočník, který hrál třetí zápas v soutěži, přitom byl posledním hráčem, jejž trenér Randy Carlyle dopsal na soupisku Anaheimu po přípravném kempu. "Vždy je to pro tyto hráče povzbuzení, když takhle přispějí k úspěchu. Kdo by to byl čekal, že tahle akce rozhodne zápas?" řekl Carlyle.

Vzhledem k tomu, že Macenauer je nyní s dvěma body nejproduktivnějším hráčem týmu, ho může trápit spíš výkon první formace. Trio Bobby Ryan, Ryan Getzlaf a Corey Perry zatím nezískalo žádný kanadský bod. Navíc Anaheim přišel o střelce Jasona Blakea, který s tržnou ranou na předloktí nedohrál zápas a byl převezen do nemocnice. Naopak spokojený může být Carlyle s obranou, za níž stál spolehlivý brankář Jonas Hiller. Ten pochytal všech jednatřicet střel a připsal si dvanácté čisté konto v NHL.

Podle trenéra hostů Todda McLellana, který vedle Havláta postrádal i brankáře Antti Niemiho, k tomu napomohla i jejich nesehranost. "Myslím si, že jsme si dnes v útoku moc nerozuměli, což bylo patrné hlavně v přesilových hrách, když třeba přihrávka mířila do míst, kde nikdo nebyl. Je před námi hodně práce, dobré je, že už zítra nás čeká další zápas," dodal McLellan. V dalším utkání pátečního programu NHL prohrálo Buffalo doma s Carolinou 3:4 a po úspěšném zahájení sezony v Evropě, kde si připsalo dvě výhry, ztratilo neporazitelnost. Vítěznou trefu pak obstaral v předposlední minutě právě v početní převaze Jeff Skinner.

V něm hrál důležitou roli i český útočník Jiří Tlustý. Ten podpořil výhru hostů jednou asistencí právě v oslabení, když zachytil v obranném pásmu soupeřovu špatnou přihrávku a podnikl rychlý a úspěšný kontr. Branka znamenala pro Carolinu vedení 3:2, v 58. minutě sice domácí útočník Drew Stafford vyrovnal, ale ne nadlouho. Tahoun domácí ofenzivy Thomas Vanek v útočném pásmu fauloval a hosté v přesilovce definitivně rozhodli. Naopak jeho protějšek Paul Maurice zářil spokojeností. "Kluci mi po zápase sebrali i puk, toho si moc cením. Bylo to opravdu krásné vítězství, zvláště po takovém průběhu. Byla tam spousta akcí a vzrušení," řekl Maurice.

Výsledky NHL: 

Buffalo - Carolina 3:4 (2:2, 0:1, 1:1) 
Branky: 7. Vanek, 11. Roy, 58. Stafford - 9. Harrison, 20. B. Sutter, 27.
Brent (Tlustý), 59. Skinner. Střely na branku: 42:34. Diváci: 18 690.

Anaheim - San Jose 1:0 (1:0, 0:0, 0:0) 
Branka: 14. Macenauer. Střely na branku: 23:31. Diváci: 17 243.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články