Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Fanoušci Philadelphie vřele přivítali Jágra

Philadelphia - Fanoušci hokejistů Philadelphie, kteří v minulosti nemohli Jaromíru Jágrovi přijít na jméno, přivítali českou hvězdu vřele. Devětatřicetiletý útočník jim na oplátku předvedl v utkání s Vancouverem vydařené představení, které málem korunoval prvním gólem po návratu do NHL. Na konci druhé třetiny po povedené akci si položil brankáře Roberta Luonga, ale nepřekonal ho. "Počkal jsem si, myslel jsem, že budu mít ještě víc otevřenou bránu a trefil jsem mu špičku nohy. To se stává. K tomu, abys dával góly, potřebuješ někdy i štěstí. Snad se to otočí," řekl Jágr, jehož domácí publikum při příchodu na led bouřlivě zdravilo.

Jágr si pochvaloval atmosféru, kterou fanoušci vytvořili. "Jsem rád, že jsme to pro ně vyhráli," uvedl s tím, že místní diváci byli vždycky blázni. "Ať už hraješ za Philadelphii, nebo proti Philadelphii, vždycky nechají znát, že jsou tady," řekl slavný kladenský odchovanec, který přispěl k vítězství 5:4 svou druhou asistencí v sezoně. "Byl to vzrušující hokej, padlo hodně gólů. Ale bylo to těsné. V poslední třetině jsme měli být více disciplinovaní," řekl Jágr, který byl stejně jako Jakub Voráček a Chris Pronger v posledních deseti minutách vyloučen. Letošní finalista Stanley Cupu však přesilovky v závěru zápasu nevyužil.

Další česká posila Philadelphie Voráček se podruhé v ročníku zapsal mezi střelce, když zvýšil na 4:2. V hale ho sledovali i rodiče, při svém gólu ale myslel na hokejisty Lokomotivu Jaroslavl, kteří nedávno zahynuli při leteckém neštěstí. "Bylo to věnované kamarádům. Honzovi Markovi a Karlu Rachůnkovi, protože nebylo ještě dne, kdy bych si na ně nevzpomněl," řekl.

Jágr, který se zejména v první třetině blýskl několika dobrými uvolněními, se stále vypořádává s herním stylem Flyers. "Tady se to hraje spíše hodně otevřeně nahoru dolů. Teď záleží, jakým způsobem se vydám. Buď si na to zvyknu, což si myslím, že by nebyla moc moje výhoda, anebo se budu snažit hrát svoji hru," řekl český útočník.

Ve Philadelphii se pomalu zabydluje. Našel si byt v centru města, takže to má blízko do arény Wells Fargo Center, kde Flyers hrají domácí zápasy. "Včera jsem poprvé spal v novém bytě. Nic tam zatím není, takže zatím docela dobrý," řekl s úsměvem. Kousek od něj bydlí Voráček, který se už těší, až se v příštích dnech podívá do města, na což dosud neměl čas.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články