Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kaberle má zlomených pět žeber, Plzni bude chybět šest týdnů

Plzeň - Plzeňského hokejového obránce Františka Kaberleho trápí zlomená žebra a týmu bude chybět asi šest týdnů. Osmatřicetiletý hráč utrpěl zranění po zákroku slávisty Petra Kaluse v utkání sedmého kola extraligy v neděli 2. října.

František Kaberle
zdroj: hcplzen.cz autor: Milan Podpera

"Mám zlomených asi pět žeber, žádné další komplikace by nastat neměly. Během šesti týdnů bych se mohl vrátit. Možná mě pošlou ještě někam na rentgen, ale ta diagnóza by měla být konečná," uvedl pro deník Sport Kaberle.

V minulých dnech se objevily informace, že má pětinásobný mistr světa poraněnou páteř a bude muset na operaci, nebyly však pravdivé, jak potvrdil vítěz Stanleyova poháru z roku 2006 s Carolinou: "To asi někdo spletl, protože na operaci s plotýnkou nejdu já, nýbrž Frolo."

Kaberle se navíc na Kaluse, který dostal za tvrdý zákrok dvouminutový trest, nezlobí. "Určitě mě nechtěl úmyslně zranit. Tohle k hokeji prostě patří. Samozřejmě mě mrzí, že jsem zraněný, navíc dost bolestivě. Nemůžu se hnout, přetočit. Musím mít klid. Při sebemenším pohybu se žebra ozvou. I když se třeba zasměju, tak to dost bolí," dodal Kaberle.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články