Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Petružálek v KHL gólem a nájezdem pokořil CSKA

Moskva - Nejproduktivnější hráč Kontinentální hokejové ligy Jakub Petružálek potvrdil skvělou formu i v utkání na ledě CSKA Moskva, v němž zařídil vítězství Chabarovsku 3:2 po samostatných nájezdech. Český útočník obstaral úvodní gól zápasu po asistenci Petra Vrány, v rozstřelu pak uspěl jako jediný z hostujících hráčů, a to hned dvakrát. CSKA tak nepomohl jediný vydařený nájezd hvězdného Alexeje Jašina.

Kontinentální hokejová liga
zdroj: eu.khl.ru

Šestadvacetiletý Petružálek otevřel skóre v 21. minutě svým čtvrtým gólem v sezoně, po kterém má v čele soutěže produktivity 15 bodů. Když se CSKA povedl v závěru 58. minuty vyrovnat na 2:2, došlo na nájezdy a rodák z Litvínova ve čtvrté sérii rozhodl. Chabarovsk je i díky němu druhý v Černyševově divizi o dva body za Omskem, který zdolal 4:2 úřadujícího šampiona Ufu. Jednou asistencí přispěl k výhře Roman Červenka.

Nejvydařenější zápas v sezoně odehrál nováček soutěže Lev Poprad, který zdolal Novokuzněck. O první čisté konto slovenského klubu v KHL se postaral Ján Laco, jenž dostal přednost před českým gólmanem Tomášem Dubou. Skóre otevřel ve čtvrté minutě Martin Chabada a definitivně rozhodli svěřenci Radima Rulíka zápas ve druhé třetině, kdy skórovali řikrát. Výhru zpečetil Jaroslav Kristek, dvě asistence zaznamenal Tomáš Netík.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články