Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Kladno přehrálo Litvínov 4:1 a je druhé

Kladno – Hokejisté Kladna porazili v předehrávaném utkání 9. kola extraligy Litvínov 4:1 a postoupili v tabulce na druhé místo. Rytíři mají stejně bodů jako vedoucí Zlín, ale odehráli o dvě utkání více. Litvínov, který je sedmý, si připsal již čtvrtou porážku za sebou. Domácím se ideálně podařil vstup do utkání, když se už ve druhé minutě ujali vedení. Při signalizované přesilové hře prostřelil Fraňka z první Lukáč. V 7. minutě to bylo již 2:0, když litvínovského brankáře se štěstím překonal Kalla.

Kladno - Litvínov
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Středočeši soupeře přehrávali a mohli přidat i další góly. V dobré pozici se například podruhé neprosadil Lukáč. Hosté se probudili až v 15. minutě, ale poté měl Chábera dost práce. Nejprve mohl v oslabení po Jarešově chybě udeřit Hovorka, ale neuspěl a navíc vzápětí sám vysokou hokejkou fauloval a nabídl Litvínovu přesilovku pět na tři. Hosté výhodu dvou hráčů po patnácti sekundách využili, když se přesně nad pravé Cháberovo rameno trefil Lukeš. Snížení Severočechy povzbudilo a nebyli ani daleko od vyrovnání. Ručinský nebo Hanzl však druhý gól přidat nedokázali.

Hru následně poznamenala série vyloučení. Nejprve si na trestné lavici odseděl dvě minuty Toman, ale poté byla prakticky permanentně obsazená litvínovská část lavice pro hříšníky. Kladno sice nevyužilo 58 sekund dlouhou přesilovku pět na tři, ale poté se přece jen další branky dočkalo. Na 3:1 zvýšil Hlaváč. Franěk si ve druhé části i kvůli šesti vyloučeným spoluhráčům připsal 18 zákroků.

Ohlasy po zápase:

Jiří Kopecký (Kladno): "Vyhráli jsme zaslouženě, ale máme jeden velký problém, což jsou přesilové hry. Pracujeme na nich a věříme, že se to zlepší. Litvínov hrál v oslabení dobře, měl rychlý přístup, což nám dělalo problémy. Dali jsme v nich dva góly, ale na to, kolik přesilovek jsme měli, měl být zápas pro nás klidný daleko dříve."

Jiří Kučera (Litvínov): "Soupeř byl dnes lepší, měl výborný začátek a vedl 2:0. My jsme korigovali v přesilovce pět na tři, ale bohužel pak naše aktivita klesla. Soupeř hrál agresivněji, vynutil si přesilové hry a my jsme už neměli na zvrat sílu. I proto, že jsme hráli pořád ve čtyřech. Příště musíme hrát více aktivně."

Nedisciplinovanost a tresty provázely Severočechy i ve třetí části, hráči Litvínova nakonec v utkání nasbírali dvanáct menších trestů. A v oslabení, dokonce dvojnásobném, inkasovali i čtvrtý gól. Na konečných 4:1 upravil Dragoun.

Rytíři Kladno - HC Verva Litvínov 4:1 (2:1, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 2. Lukáč (Kuchler, Piskáček), 7. Kalla (Dragoun), 38. Hlaváč (Kalla), 58. Dragoun (Toman, Bicek) - 16. Lukeš (Jenáček). Rozhodčí: Hodek, Souček - Kis, J. Svoboda. Vyloučení: 6:12. Využití: 2:1. Diváci: 1 990.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články