Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Neuvirth vychytal Washingtonu výhru nad Chicagem 4:1

New York – Český hokejový brankář Michal Neuvirth vychytal Washingtonu v generálce na nový ročník NHL výhru nad Chicagem 4:1. Třiadvacetiletý Neuvirth, který v této sezoně bude v týmu Capitals působit jako dvojka za krajanem Tomášem Vokounem, kryl 28 střel a byl vyhlášen první hvězdou zápasu. Ve druhém nedělním utkání hraném v zámoří zdolal Detroit díky dvěma gólům a jedné asistenci švédského útočníka Gustava Nyquista Pittsburgh 3:2.

Michal Neuvirth
zdroj: AP autor: Luis M. Alvarez

Neuvirth se vrátil do hry po drobném zranění, kvůli němuž měl krátkou pauzu, a je smířený s tím, že začne ročník jako náhradník. "Vychytal jsem dvě výhry a jsem celkem spokojený se svým tréninkovým kempem. Trenér Boudreau oznámil, že Tomáš bude jednička, ale mě to netrápí. Zítra se vzbudím, budu znovu tvrdě makat, a když dostanu šanci, budu připravený," řekl Neuvirth.

Proti Chicagu inkasoval jen v 18. minutě v oslabení, když předtím vedli Capitals po trefách Mathieua Perreaulta a Brookse Laicha už 2:0. Českého gólmana překonal slovenský útočník Marián Hossa, v závěru zápasu pojistili výhru Washingtonu v přesilovce Mike Green a v oslabení Jay Beagle.


   
Na programu jsou před startem NHL už jen čtyři přípravné duely týmů, které odstartují sezonu v Evropě. Rangers dnes nastoupí v Zugu, v úterý pak Anaheim v Helsinkách proti Jokeritu, Los Angeles v Hamburku a Buffalo v Mannheimu.

Nový ročník NHL začne ve čtvrtek třemi zápasy. Obhájce Stanleyova poháru Boston přivítá Philadelphii s Jaromírem Jágrem, Toronto se utká s Montrealem a Vancouver s Pittsburghem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články