Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Sýkora dál bojuje v New Jersey o smlouvu, proti Philadelphii skóroval

New York - Hokejisté Philadelphie nastoupili v generálce na vstup do nového ročníku NHL bez české hvězdy Jaromíra Jágra a prohráli na ledě New Jersey 1:2. Za vítěze se trefil útočník Petr Sýkora, který si tak znovu řekl o smlouvu s Devils. Nyní se vedení rozhodne, zda po zkoušce nabídne čtyřiatřicetiletému dvojnásobnému vítězi Stanleyova poháru smlouvu a v sobotu bude v úvodním duelu Devils v sezoně opět v sestavě proti Philadelphii. Jágr, který ve třech zápasech přípravy nasbíral šest bodů za čtyři branky a dvě asistence, se na comeback do slavné soutěže po třech letech v KHL může těšit už ve čtvrtek, kdy se Flyers představí na ledě obhájce Stanley Cupu Bostonu.

Petr Sýkora skóruje proti Philadephii
zdroj: AP autor: Rich Schultz

Sýkora ve 25. minutě svým druhým gólem v přípravě odpověděl na vedoucí branku Scotta Hartnella a ještě ve druhé třetině rozhodl i po asistenci Patrika Eliáše David Clarkson. "Zatím jsem neměl žádnou schůzku (s generálním manažerem Louem Lamoriellem). Když někdo hraje výborně nebo dobře, tak není zván na setkání, takže je to snad dobré," řekl deníku The Star-Ledger Sýkora. V přípravě nastoupil ve čtyřech zápasech a připsal si tři body za dva góly a jednu asistenci. Na začátku kempu se v tréninkovém zápase zaskvěl hattrickem.

"Nevím, co ještě více by mohl v kempu udělat. Bavili jsme se s Louem (Lamoriellem) po zápase, pak jel domů a dá si ještě nějaké věci dohromady. Budeme to znovu probírat a v pondělí se rozhodneme," komentoval Sýkorovu situaci trenér New Jersey Pete DeBoer. Lamoriello prohlásil, že ani jednomu z trojice testovaných hráčů (Sýkorovi, Stevu Bernierovi ani Antonu Stralmanovi) nebyla ještě smlouva nabídnuta. "Všichni tři hráli opravdu výborně. Do začátku příštího týdne ale žádné rozhodnutí neučiníme," prohlásil generální manažer Devils.

Proti Flyers nastoupil Sýkora opět ve formaci s Patrikem Eliášem a Zachem Parisem. "Dostal jsem skvělou příležitost hrát s výbornými hokejisty. Snažil jsem se do toho dát všechno, co umím," doplnil Sýkora, který v létě trénoval v Plzni, kde by měl v případě neúspěšného testu v NHL hrát. "Byl jsem v takové situaci od začátku srpna. Nevěděl jsem, kde budu hrát. A teď tu sedím a pořád nevím. Šel jsem do zápasu s tím, že si to užiju. V úterý můžu být v letadle na cestě domů. Nedá se ale nad tím přemýšlet," řekl Sýkora.

Bývalý hráč Anaheimu, New Yorku Rangers, Edmontonu a Pittsburghu doufá, že dostane šanci rozšířit svou bilanci 935 duelů v NHL, v nichž si připsal 677 bodů za 302 gólů a 375 asistencí. Cítí podporu spoluhráčů. "Povzbuzovali mě a pomáhali. Měl jsem takový pocit. Pro mě osobně je důležité, že jsem dokázal, že pořád můžu v NHL hrát a dávat góly. Nejsem žádný úžasný bruslař, který za sebou nechá obránce, ale věřím, že můžu být v týmu platný," doplnil Sýkora, ale s otázkami na budoucnost odkazuje na Lamoriella. "On je ten, kdo má mou budoucnost ve své moci."

Eliáš, se kterým zářil Sýkora při svém předchozím působení v New Jersey a spolu pomohli v roce 2000 k zisku Stanleyova poháru, věří, že jeho kamarád v týmu zůstane. "Chtěl dostat novou šanci a myslím, že ji využil, jak mohl," doplnil Eliáš na adresu krajana, který po zisku Stanleyova poháru s Pittsburghem v roce 2009 odehrál v dalším ročníku jen 14 utkání za Minnesotu a v minulé sezoně hrál nejdříve za Plzeň a pak v KHL za Dinamo Minsk.

V sobotních generálkách se prosadili i další čeští hokejisté. Útočník Martin Hanzal pomohl gólem a asistencí k výhře Phoenixu nad San Jose 3:1 a Radim Vrbata si po jeho boku připsal dvě přihrávky. Dva body za asistence zaznamenal i Milan Hejduk při vítězství Colorada v Las Vegas nad Los Angeles 4:1. Na úspěchu Bostonu v Bridgeportu proti New Yorku Islanders (3:2) se podílel jednou trefou David Krejčí, Tomáš Vincour dovršil výhru Dallasu na ledě St. Louis 4:0. Po jedné asistenci zaznamenali v Québeku při vítězství Montrealu nad Tampou Bay 5:1 zadák Jaroslav Špaček a centr Tomáš Plekanec.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články