Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Plzeň jasně přehrála Vary, rozhodla druhá třetina

Plzeň – Hokejisté Plzně porazili v předehrávce 6. kola extraligy Karlovy Vary vysoko 6:2 a v tabulce se posunuli na třetí místo. Indiáni rozhodli o své výhře v druhé třetině, ve které vstřelili čtyři branky. Útočník Ondřej Kratěna si v zápase připsal jubilejní 250. gól v domácí nejvyšší soutěži.

Radující se hráči Plzně
zdroj: ČTK autor: Petr Eret

Souboj lokálních soupeřů začal bez velkého taktizování a hosty mohl záhy dostat do vedení Kumstát, nedokázal ovšem trefit odkrytou část plzeňské branky. Na druhé straně střílel nekrytý Dvořák z prostoru mezi kruhy, ale gólman Mensator stačil zasáhnout. Jednička v brance hostů byla za chvíli v ještě větší permanenci během více než minutu dlouhé dvojnásobné přesilovky Indiánů. Mensator ovšem dokázal levým betonem zastavit Vostřákovu bombu od modré čáry a trojice bránících hráčů Energie zbytek oslabení přečkala.

Poté hosté vrhli síly směrem dopředu a brankář Svoboda jen s obtížemi zasáhl proti Kumstátově dorážce. Vzápětí zastavil Dresler unikajícího Zaťoviče pouze za cenu nedovoleného zákroku, následné trestné střílení však faulovaný hráč neproměnil. Změnu stavu přineslo až Kaberleho prudké nahození ze středního pásma, které Mensatora rozhodilo, a po Pituleho přihrávce zpoza branky poslal domácí do vedení Dvořák. Vyrovnané utkání překlopila na plzeňskou stranu využitá přesilová hra v 28. minutě, kdy nezištnou nabídkou Kratěny před prázdnou branku nepohrdl Vlasák.

O 35 vteřin později navíc Vostřák ideálně přihrál od pravého mantinelu Pitulemu, jenž z bezprostřední blízkosti zakončil přesně pod horní tyčku, a černou dvouminutovku lázeňského týmu dokončil za chvíli Johnson, který po přečíslení tří na jednoho upravil na 4:0. Na nepříznivý vývoj zareagovali trenéři Energie střídáním brankářů. Náhradník Benda se rychle dostal do tempa, protože rozjetá Plzeň nepolevovala v útočné aktivitě. Od další pohromy hosty zachránilo po Vostřákově akci nepřesné bekhendové zakončení, z protiútoku na druhé straně ukončil kličkovanou Melenovského skvělým zákrokem Svoboda.

Snížení se hosté dočkali až na začátku závěrečné části po Pechově úspěšném vytočení se z prostoru za brankou. Zdramatizovaní zápasu však v 45. minutě odmítl Kratěna, jehož krásnou akci v karlovarské obranné třetině dokončil pátou plzeňskou brankou Hlinka. Frustrovaní hosté poté několikrát zbytečně faulovali. V oslabení sice ujel Pech, ale proti Svobodovi se neprosadil. Oba celky poté ještě jednou skórovaly, o výhře domácích ale nebylo pochyb.

Předehrávka 6. kola hokejové extraligy:

HC Plzeň 1929 - HC Energie Karlovy Vary 6:2 (0:0, 4:0, 2:2)

Branky a nahrávky: 23. Dvořák (Pitule, Duda), 28. Vlasák (Kratěna, J. Hlinka), 29. Pitule (Vostřák, Dvořák), 30. Johnson (Jan Kovář), 45. J. Hlinka (Kratěna, M. Heřman), 55. Kratěna (Vlasák, Kaberle) - 41. Pech (Kumstát, Bombic), 59. Zucker (Zaťovič). Rozhodčí: Hribik, Souček - Pešek, Jelínek. Vyloučení: 3:7, navíc Pech (K. Vary) 10 min. Využití: 2:0. Diváci: 5389.

Hlasy trenérů po utkání:

Milan Razým (Plzeň): "V první třetině to byl vyrovnaný hokej nahoru dolů. My jsme nevyužili přesilovku pět na tři a Vary nedaly trestné střílení. Ve druhé třetině jsme šli do vedení a pak jsme dali v rozmezí tří minut tři góly. Vary přesto nesložily zbraně, k čemuž jsme jim pomohli špatnou hrou. Na konci druhé třetiny jsme jim tam nabídli řadu brankových situací. Ve třetí třetině jsme jim ale přes jejich rychlý gól návrat do zápasu nepřipustili a výsledek se měnil už jen kosmeticky."

Václav Baďouček (Karlovy Vary): "Po dobře odehrané první třetině jsme se zlomili sami. Měli jsme tam ve druhé třetině asi sedm minut výpadek, kdy se rozhodlo. Udělali jsme tam nepochopitelné individuální chyby, které nás stály zápas. Plzeň si už poté za stavu 4:0 zbytek hrací doby v klidu dohrála."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články