Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Slavní Rangers začínají evropskou tour proti Spartě

Praha - Hokejisté slavného klubu NHL New York Rangers jsou po třech letech opět v Praze. V rámci přípravy na nadcházející ročník kanadsko-americké ligy sehrají od 19:00 v Tesla Areně utkání proti pražské Spartě. Kromě švédské brankářské hvězdy Henrika Lundqvista či slovenského kanonýra Mariána Gáboríka mohou fanoušci obdivovat letní posilu Rangers Brada Richardse, který bude s 12 miliony dolarů nejlépe placeným hráčem celé NHL. Holšovický klub se stane teprve druhým českým týmem, který přivítá na svém ledě soka ze slavné zámořské soutěže. Loni sehrál přípravný zápas Liberec s Bostonem, který vstupoval do sezony v O2 Areně zápasy s Phoenixem. Bruins tehdy deklasovali Bílé Tygry na ledě poměrem 7:1.

Henrik Lundqvist v brance Rangers
zdroj: AP Photo autor: Matt Slocum

Pro mnoho hráčů newyorského klubu bude nadcházející evropské turné bojem o místo v sestavě prvního týmu vedeného koučem Johnem Tortorellou nebo alespoň o posty v jednotlivých formacích. Americký trenér přivezl do České republiky to nejlepší ze svého kádru. "Je na trenérovi, jak to postaví a kdo nastoupí, ale poslední dva zápasy bychom měli odehrát jako kompletní mančaft. V těch prvních dvou se uvidí," přiblížil slovenský reprezentant v dresu Jezdců Marián Gáborík. Do Evropy nepřijel pouze obránce Marc Staal, který má stále problémy po únorovém otřesu mozku, jenž mu způsobil ve vzájemném utkání jeho vlastní bratr Eric hájící barvy Caroliny.

Rangers se ještě v pondělí představili v přípravném duelu na ledě Philadelphie (3:5), kdy je dvěma góly a asistencí pomohla skolit jejich bývalá hvězda Jaromír Jágr, a posléze zamířili ihned na letiště k přesunu do Prahy. Rovnou po odpoledním příletu a ubytování v hotelu Intercontinental je v úterý čekal trénink na ledě pražské Tesla Areny. 

"Být tady v Praze je v podstatě skoro jako být doma, stejně tak i potom v Bratislavě. Jen škoda, že tam budeme jen půl dne," litoval trenčínský rodák Gáborík. "Odhaduju, že víc fanoušků budu mít asi v Bratislavě," dodal s úsměvem devětadvacetiletý forvard.

Newyorský trenér Tortorella hráčům během úterního přibližně hodinového tréninku velmi důrazně připomněl, že předchozí zápas s Flyers se jim zrovna příliš nepovedl."Bylo to velké zklamání. Neviděl jsem tam dostatek zápalu pro hru a co je ještě horší, že to tak bylo i u hráčů, kteří by mohli být v týmu. My musíme naši hru nadále rozvíjet. Nejsme v pozici, kdy si můžeme dovolit hrát jen tak, protože úvodní zápas sezony se blíží čím dál víc," doplnil Tortorella.

Je nám líto, video expirovalo.
Rozhovor s Robertem Kyselou

S týmem přicestovali i zadák Michael Sauer a kontroverzní útočník Sean Avery, kteří jsou zranění. Nad startem vyhlášeného bouřliváka ve čtvrtečním klání visí velký otazník. "Opravdu nevím. Má bolestivě nastřelenou nohu, když blokoval střelu. Nejsem si proto jistý, zda bude ve čtvrtek v sestavě," poznamenal první den v Praze kouč.

Sezonu zahájí Rangers s Anaheimem ve Stockholmu

Celkem Rangers v Praze stráví necelé tři dny ze svého turné, při kterém v Evropě sehrají včetně duelů regulérní sezony NHL celkem šest zápasů ve čtyřech zemích. Hned večer po dnešním utkání se Spartou odletí do Göteborgu, kde v zítra nastoupí proti Frölundě. V neděli mají naplánovaný další zápas v Bratislavě proti Slovanu a v pondělí ve Švýcarsku poslední přípravný duel s Zugem. Pak už se mužstvo přesune do Stockholmu. Zde v pátek 7. října nastoupí k úvodnímu utkání sezony proti Los Angeles a o den později změří síly s Anaheimem.

"Je to něco nového začínat takto ligovou sezonu a chystat se na ní tady v Evropě. Je to zpestření pro nás i pro fanoušky tady v Čechách, na Slovensku, ve Švédsku i ve Švýcarsku," myslí si Gáborík, který se podle svých slov na všechny zápasy velmi těší.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články