Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Krajíčkova branka zajistila vítězství Minsku v KHL

Moskva - Český hokejový obránce Lukáš Krajíček vstřelil vítězný gól Dinama Minsk, které v dnešním utkání KHL vyhrálo 3:1 na ledě Atlantu. Svěřenci trenéra Marka Sýkory tak po třech zápasech znovu naplno bodovali a vedou tabulku Tarasovovy divize. Poněkud jiné umění předvedli rváči Jablonski a Brennan z Viťazu Čechov, kteří opakovaně napadli brankáře Magnitogorsku Gelašviliho. Vykoledovali si za to distanc na několik zápasů.

Hokejisté Dynama Minsk
zdroj: isifa/EPA autor: PETER SCHNEIDER

Osmadvacetiletý reprezentant Krajíček, jenž přišel před sezonou z Třince,skóroval poprvé v KHL ve druhé třetině a poslal svůj tým do vedení 2:1.Výsledku dal poté konečnou podobu Dmitrij Korobov. 

Poprvé se v soutěži trefil také jiný český obránce Jiří Hunkes, ale jeho branka na ledě CSKA Moskva nováčkovi Lvu Poprad k úspěchu nestačila. Tým kouče Radima Rulíka prohrál 2:3 a s jedním bodem z pěti zápasů je nejhorší v KHL. Gól českého hráče nepomohl ani Chabarovsku, za nějž se trefil bývalý vítkovický útočník Petr Vrána. Amur prohrál 2:5 s mistrovskou Ufou. 

Nejlepším týmem soutěže je po necelých dvou odehraných týdnech Dynamo Moskva, jež má na kontě čtyři vítězství z šesti zápasů. Na dnešní výhře 2:0 nad Jekatěrinburgem se podílel i mistr světa z loňského roku Marek Kvapil, který přihrál v přesilovce na druhý gól Leonidu Komarovovi. 

Již poněkolikáté se předvedli hokejoví rváči z Viťazu Čechov. Ve čtvrtečním utkání napadli Jeremy Jablonski a Christopher Brennan opakovaně brankáře Magnitogorsku Georgije Gelašviliho a dnes za to dostali od disciplinární komise tresty. Jablonski nesmí nastoupit v pěti utkáních a Brennan si nezahraje tři duely. Čechov prohrál s Magnitogorskem 0:4 a zatím má bilanci tři porážky ze čtyř utkání.

Oba kanadští hráči dali vzpomenout na události z minulého ročníku, v němž hokejisté Čechova rozpoutali památnou hromadnou rvačku v duelu s Omskem. V bitce napadli i hvězdného útočníka Jaromíra Jágra, do kterého se pustil Darcy Verot, jenž se v uplynulých dnech objevil nakrátko v Třinci. Ve čtvrtek ale zamířil zpět do KHL do týmu CSKA Moskva.

Výsledky Kontinentální hokejové ligy:

Chabarovsk - Ufa 2:5 (Vrána 1+0 - Klepiš 0+1), Nižnij Novgorod - Barys Astana 0:1 (Kreps 0+1), Atlant Mytišči - Dinamo Minsk 1:3 (za hosty Krajíček 1+0), CSKA Moskva - Lev Poprad 3:2 (za hosty Hunkes 1+0), Dynamo Moskva - Jekatěrinburg 2:0 (Kvapil 0+1)

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články