Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Gól Frolíka porážce Chicaga nezabránil

New York - Český hokejový útočník Michael Frolík se trefil ve čtvrtečním přípravném utkání v dresu Chicaga na ledě Pittsburghu, ale porážce 1:4 nezabránil. Frolík otevřel v 31. minutě skóre, ale Blackhawks v závěrečné třetině zápas ztratili, když inkasovali čtyři branky. Gólman Alexander Salák za Chicago odchytal první polovinu zápasu a kryl všech osm střel Penguins. Raye Emeryho, který jej nahradil, překonali v závěrečné třetině dvakrát Jordan Staal, Matt Cooke a Tyler Kennedy.

Michael Frolík
zdroj: AP

Dvěma asistencemi se podílel na vítězství Dallasu nad Coloradem útočník Tomáš Vincour, který připravil dvě trefy pro Coltona Scevioura. Ten v polovině úvodní třetiny vyrovnal na 1:1 a pak v 30. minutě získal pro Stars vedení. Vzápětí sice Colorado vyrovnalo, ale Dallas rozhodl třemi góly v závěrečném dějství.

Jednu přihrávku si připsal také obránce Jakub Kindl při výhře Detroitu 4:3 nad Philadelphií. Flyers nastoupili k třetímu zápasu ve třech dnech znovu bez české hvězdy Jaromíra Jágra. Do kanadského Londonu se k zápasu s Detroitem nevydal devětatřicetiletý nejproduktivnější Evropan v historii NHL kvůli potížím s vízem. Premiéru by tak měl mít Jágr v dalším duelu s Red Wings, který se tentokrát bude hrát v Detroitu.



Zápas v Londonu poznamenal incident, když při pokusu útočníka černé pleti Wayna Simmondse při nájezdech hodil jeden z fanoušků na led banánovou slupku. "Předtím na mě nikdy nikdo banán nehodil. Je to asi věc, s kterou se pravděpodobně budu muset vyrovnat. Jsem černý hráč v převážně bílém sportu," řekl Simmonds. Chtěl ale věřit, že to nesouviselo s barvou jeho pleti. "Ale jestli ano, tak to udělal nějaký ignorant. Když je člověk černý, očekává takové věci. Naučí se s tím žít," prohlásil Simmonds, který 53 vteřin před koncem základní hrací doby zařídil vyrovnání, a tím i prodloužení zápasu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články