Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Ústí začalo prvoligovou sezonu výhrou o čtyři góly

Praha - Vítěz minulého ročníku první hokejové ligy a neúspěšný účastník baráže o extraligu Ústí nad Labem zahájilo novou sezonu druhé nejvyšší soutěže výhrou 4:0 nad Pískem. Druhý severočeský favorit Chomutov ztratil bod, Benátky zdolal 4:3 až po samostatných nájezdech. Obhájce prvoligového prvenství si dlouho nedokázal poradil s obranou Písku a výborným brankářem Sedláčkem. O vítězství rozhodli Lvi až v polovině zápasu. Ústí přivedl do vedení ve 27. minutě dorážkou Roubík a osm sekund před druhou přestávkou zvýšila havlíčkobrodská posila Třetina. Pět minut před koncem překonal Sedláčka pohotovou střelou Rod. Třetina pak nevyužil trestné střílení a Boháč v přesilovce zpečetil výsledek. Ústecký brankář Francouz hned v prvním utkání slavil čisté konto.

Hokejisté Ústí nad Labem
zdroj: ČTK

Chomutov pod vedením nového trenéra Václava Sýkory zahájil sezonu sice vítězně, ale se silnými rozpaky. V první třetině mu k dvoubrankovému vedení pomohly dvě proměněné přesilovky a vypadalo to na jasnou záležitost. Hosty ale povzbudilo snížení v polovině zápasu a zejména pak šťastné vyrovnání ve 43. minutě. Pak už Benátky především pozorně a obětavě bránily, a přestože Piráti v závěru přepnuli na nejvyšší obrátky, vyrovnaný stav zůstal až do samostatných nájezdů. V nich vystřelil Chomutovu bod navíc Sikora.

Nejvýraznější výhru úvodního kola zaznamenal Havlíčkův Brod, jenž deklasoval 7:0 nováčka ze Šumperku. Před zápasem místní uctili památku tragicky zemřelého odchovance klubu Josefa Vašíčka, hokejisté pak na soupeře vlétli bez respektu a brzy se dočkali dvoubrankového vedení. Draci se ale začínali postupem času čím dál více osmělovat a brankáři Nerudovi připravili perné chvilky. Také prostřední část vyšla lépe svěřencům trenéra Nováka i přesto, že hosté měli více ze hry a dostávali se častěji k nebezpečné střelbě. Na dvě přesné trefy Knotka ještě navázali v závěrečném dějství Švaňhal, Kostourek a Jonáš.

Olomouc se svým nejslavnějším hráčem a majitelem Jiřím Dopitou v centru prvního útoku porazila 2:0 Kadaň. Hanáci se dostali brzy do vedení, když se v 8. minutě trefil šťastným odrazem Rác. Ve druhé třetině zvýšil po pěkné individuální akci Kucharczyk. V závěru si Mora hlídala dvoubrankové vedení, zvýšit mohl v 56. minutě Kolouch, ale nastřelil pouze tyč.

Vyrovnané utkání bylo k vidění v Berouně. Hostující Jihlava v roli favorita nepředvedla oslnivý výkon, přesto si z Berouna odvezla všechny body za výhru 3:1. O úvodní branku se postaral ve 4. minutě Hodek střelou pod horní tyč. Beroun v úvodní třetině vyrovnal, ale branka nebyla uznána kvůli údajné hře vysokou holí. Na začátku druhé třetiny dostal hosty do dvoubrankového vedení Jeslínek. Výstavní ranou odpověděl domácí mladík Pacovský. Medvědi se v závěrečné třetině pokoušeli o vyrovnání, na to ale nedosáhli ani při hře bez brankáře, kterou potrestal druhým gólem Hodek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články