Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Český pohár Skupiny ČEZ Veltrusy

V KHL se bez účasti Jaroslavle odehraje o 51 zápasů méně

Moskva – S náhlým problémem neúčasti hokejového týmu Lokomotiv Jaroslavl se museli narychlo vypořádat organizátoři Kontinentální hokejové ligy. Podle dnes zveřejněného rozpisu soutěže se celkový počet zápasů sníží z 672 na 621. Po tragické letecké nehodě Jaroslavle letos odehraje KHL jen 23 klubů. Původně se měla hrát Kontinentální liga po vstupu nováčka Lva Poprad a rozšíření z 23 na 24 klubů systémem, v němž se mezi sebou utkají dvakrát doma a dvakrát venku kluby ze stejných divizí a jednou doma a jednou venku s ostatními celky.

Kontinentální hokejová liga
zdroj: eu.khl.ru

Nyní zůstala v Tarasovově divizi jen pětice týmů a Dinamo Minsk, Čerepovec, Nižnij Novgorod, Atlant Mytišči a Čechov tak mezi sebou sehrají navíc celkem pět vzájemných zápasů, aby měli stejně jako ostatní účastníci na konci dlouhodobé části 54 utkání. Termín konce základní části KHL, která po tragédii zrušila úvodních pět hracích dnů a odstartovala až v pondělí, zůstal zachován na 26. února. Play-off začne o tři dny později a nový vítěz Gagarinova poháru bude korunován nejpozději 25. dubna.

Jaroslavl po neštěstí, při kterém zahynul prakticky celý tým Lokomotivu včetně trojice českých reprezentantů Karla Rachůnka, Jana Marka a Josefa Vašíčka, odmítla startovat v této sezoně KHL a zařadí se zpět až v dalším ročníku. V něm bude mít Lokomotiv jisté místo v play-off, na čemž se představitelé dohodli v Kremlu na pondělní poradě za účasti ruského prezidenta Dmitrije Medvěděva.

Na kostře farmářského týmu Lokomotivu buduje už v této sezoně trenér Pjotr Vorobjov mužstvo, které v prosinci začne hrát druhou nejvyšší ruskou soutěž VHL. Bez ohledu na výsledky bude mít Jaroslavl jistou účast v play-off.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články