Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

NHL přišla o dalšího bitkaře, zemřel útočník Belak

Toronto - Hokejová NHL tragicky ztratila během čtyř měsíců už třetího bitkaře. Ve středu byl v hotelu v Torontu nalezen mrtvý Wade Belak, tvrdý muž, jenž po uplynulé sezoně ukončil kariéru. Příčina náhlého úmrtí Belaka, jenž strávil v elitní soutěži 14 pěstními souboji nabitých ročníků, není známa. Kanadská média s odvoláním na své zdroje hovoří o sebevraždě.

Wade Belak v dresu Toronta
zdroj: Hockeynews.com

Před pětatřicetiletým rodákem z kanadského Saskatoonu zemřel v srpnu útočník Winnipegu Rick Rypien, jenž bojoval s depresemi. V květnu byl nalezen po předávkování alkoholem a léky další bitkař Derek Boogaard z New Yorku Rangers. "Rodina Národní hokejové ligy truchlí nad ztrátou Wadea Belaka, jenž bojoval každou minutu své kariéry v NHL," uvedl v prohlášení komisionář zámořské soutěže Gary Bettman.

Třemi úmrtími během čtyř měsíců se nyní začne důkladně zabývat vedení soutěže. Bettman už po Rypienově smrti prohlásil, že očekává revizi zdravotního programu NHL, jenž se věnuje závislostem a nevhodnému chování.

Belaka si v roce 1994 vybral Québec jako dvanáctého v celkovém pořadí draftu, útočník se však proslavil víc svými rychlými pěstmi než střeleckými schopnostmi. V 549 zápasech v dresech Colorada, Calgary, Toronta, Floridy a naposledy Nashvillu skóroval jen osmkrát, zato si připsal 1 263 trestných minut.



Podobně jako jiní bitkaři byl sice Belak postrachem na ledě, ovšem v civilu mimořádně oblíbeným člověkem se smyslem pro humor. Po březnovém konci kariéry se chystal na roli spolukomentátora zápasů Nashvillu v rozhlase a začal natáčet populární televizní pořad Battle of the Blades, v němž bývalí hokejisté NHL společně s krasobruslaři soutěží podobně jako v taneční sérii Stardance.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články