Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Kladenští hokejisté jsou Rytíři

Horní Bezděkov (Kladensko) - Hokejisté Kladna vstoupí do nové éry pod vedením Jaromíra Jágra mladšího s novým názvem Rytíři. Symbol středověkého rytíře se svatováclavskou helmou je také motivem nového loga, který se objeví i na dresech. Klub, který hvězdný odchovanec zachránil před krachem, se chce v nadcházející sezoně odpoutat od dna extraligy a útočit na pozice pro play-off.

Jaromír Jágr představuje nové kladenské logo
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

"Rytíř je statečný, čestný, nikdy se nevzdává. Respektuje jeden druhého, nezná 'já', ale 'my' a hraje fér. To jsou vlastnosti, které bychom chtěli vyznávat i my," řekl Jágr na tiskové konferenci v Horním Bezděkově při oficiálním představení novinek v klubu, který v létě převzal po svém otci a stal se jeho sedmdesátiprocentním vlastníkem. Zbývajících třicet procent vlastní město Kladno.

Je nám líto, video expirovalo.
Kladenští hokejisté mají nový název

V létě kladenský celek převzal po svém otci Jaromíru Jágrovi starším a stal se jeho sedmdesátiprocentním vlastníkem. "Chtěl bych poděkovat mému otci, který dělal maximum pro to, aby dokázal udržet nejen profesionální, ale i mládežnický hokej na Kladně, a dal šanci našemu vedení, abychom v této tradici pokračovali," doplnil Jágr. Zbývajících třicet procent vlastní město Kladno.

Vedení Středočechů zároveň potvrdilo, že novým generálním sponzorem klubu se stala loterijní společnost Sazka. Její logo bude mít klub také na dresech na hrudi. "I když to bylo zveřejněné už minulý týden, rád bych zopakoval, že jsme hrozně rádi, že jsme se mohli jako kladenský klub domluvit na tříleté spolupráci s velice silnou společností Sazka, a doufám, že bude tato spolupráce fungovat na obě strany," prohlásil Jágr.

Klub bude řídit v sezoně při svém působení ve Philadelphii na dálku. Přímé vedení převezmou výkonný ředitel klubu Václav Bartoš a jednatel Černý. "Převzali jsme klub v nelehké době, nicméně můžu říct, že hromada věcí a cílů, které jsme si vytyčili před sezonou, se nám povedla. Máme dohodu s městem, které má hokej rádo, máme partnery, kteří nás vždycky podrží, a máme strukturu klubu, která se jeví jako dobře zvolená a musím říct, že zatím funguje," řekl Bartoš.

Na post hlavního kouče nastoupil Zdeněk Vojta, jehož asistenty zůstali dosavadní hlavní kouč Petr Tatíček a Jiří Kopecký. Největší posilou je pro první čtvrtinu soutěže útočník Jan Hlaváč, který se pak vrátí do švédského Linköpingu. Do ofenzivy přišli Slovák Michal Lukáč, Milan Hluchý, Petr Kafka, Michal Dragoun, do obrany Kanaďan Jason Lepine, Richard Diviš a brankář Jan Chábera. Kádr naopak opustili obránci Jaroslav Mrázek, Ondřej Šmach, útočníci Jindřich Kotrla, Radek Smoleňák a brankář Martin Falter.

Trenér Vojta je zatím s přípravou prvního mužstva spokojený. "Rozhodli jsme se dát příležitost širšímu okruhu hráčů. Příprava byla dost náročná a chtěli bychom v tom trendu pokračovat, i proto je kádr širší. Chtěli bychom, aby dostávali příležitost mladí hráči. Jsou draví a dá se na nich stavět v delším časovém horizontu," podotkl Vojta. "Velkou vzpruhou je účast Jaromíra na tréninku, kluci pracují ne na sto, ale na 120 procent. To se musí každému trenérovi líbit."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články