Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Divák si na přenosech z hokejového mistrovství pochutná

Praha - Už v pátek padne první buly 72. mistrovství světa v ledním hokeji. Národní mužstvo do Kanady už zítra následuje i tým redaktorů České televize. Sportovní redakce pro české fanoušky již tradičně připravuje seriál přímých přenosů z dějiště šampionátu, Halifaxu a Quebecu. "Divák si pochutná," slibuje šéfredaktor Otakar Černý. Na jaké novinky se tedy hokejový národ ve středu Evropy může těšit?

Logo MS v ledním hokeji 2008
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Fanoušci si užijí komentované zápasy, na jaké jsou v České televizi zvyklí. Z Quebecu jim dění na ledě přiblíží Robert Záruba a Martin Hosták, do Halifaxu se chystá dvojice komentátorů Michal Dusík a David Pospíšil. Reportéři a televizní štáb také divákům zprostředkují dění v zákulisí mistrovství a samozřejmě i přímé televizní vstupy hráčů a trenérů.

Hokejové studio včetně elektronické tužky ale bude tentokrát vysílat z Prahy. Jeho tradiční program redakce plánuje obohatit množstvím významných hostů, které pozve v rámci stoletého výročí světového i československého hokeje. Pokusí se tak divákům, kteří už si v minulých letech zvykli na studio přímo z centra dění, vynahradit tuto trochu nepříjemnou změnu danou vzdáleností Kanady a vysokými náklady. "Symbióza pražského a kanadského vysílání jistě přinese nové podněty," je přesvědčen Otakar Černý.

Mistrovské hokejové zážitky si na obrazovkách České televize diváci užijí od 2. do 18. května, kdy se dozví jméno nových hokejových mistrů světa. Bohatý informační servis na internetu připravuje i server hokejzive.cz. Premiéru si čeští reprezentanti odbydou v pátek od 18:50 na ČT2 proti týmu Dánska.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články