Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Do Pardubic míří kanadský útočník Sim

Pardubice - Hokejisty extraligových Pardubic posílí zkušený kanadský útočník Jonathan Sim. Třiatřicetiletý hráč, který v roce 1999 vyhrál stejně jako brankář Roman Turek s Dallasem Stanleyův pohár, odehrál v NHL včetně play off 484 zápasů. V Pardubicích by měl Sim nahradit Adama Pineaulta, jenž požádal klub s ohledem na zdravotní problémy manželky o uvolnění z kádru. Do České republiky by měl Kanaďan přiletět 23. srpna, momentálně se připravuje v zámoří.

"Hledali jsme křídlo, on může alternovat i na jiných postech, což je pro nás nesmírně důležité. Sám jsem zvědavý, jak se naši američtí hráči prosadí v české konkurenci," řekl generální manažer Pardubic Zbyněk Kusý na klubovém webu.

Východočeši se rozhodli angažovat Sima poté, co bylo jasné, že nemohou počítat se službami Pineaulta. "Do určité doby jsme čekali, jak se vyvine situace s Adamem Pineaultem. Nám jako klubu nepřísluší se k ní vyjadřovat, jedná se o velmi těžkou osobní situaci pro Adama. Starosti, které má, dokážou ovlivnit jeho život naprosto zásadním způsobem," podotkl Kusý.

Sim hrál v NHL za Dallas, Nashville, Los Angeles, Pittsbugh, Philadelphii, Floridu, Atlantu a New York Islanders. Poslední sezonu začal v NHL a dohrál ji ve švýcarském Fribourgu. "Sim má spoustu zkušeností, nevyhýbá se osobním soubojům a je to především střelec. Věříme, že se mu bude dařit a v Pardubicích líbit," dodal generální manažer pardubického klubu na adresu hráče, jenž v NHL nasbíral 140 kanadských bodů za 76 branek a 64 asistencí.

V Pardubicíh už dva útočníci ze zámoří

Ve východočeském klubu bude Sim již druhým hráčem ze zámoří. Pardubičtí totiž nedávno angažovaly amerického útočníka Coreyho Elkinse. "My jsme hledali hráče, kterého si můžeme dovolit a u koho si věříme, že nám pomůže. Aklimatizace hráčů ze zámoří není otázkou měsíce a je potřeba se na to připravit. Nejlepší hráči hrají v NHL, pak KHL, Švédsku a poté tady. Všem těmto hráčům ze zámoří musíme dát dobu hájení, abychom mohli jejich výkon objektivně zhodnotit,“ slíbil Kusý.

Jonathan Sim v dresu Islanders
zdroj: Wikipedia
Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články