Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Chomutov celý v novém stále sní o extralize

Chomutov - Hokejisté prvoligového Chomutova zahájili sezonu přípravným zápasem s Karlovými Vary. Do nového ročníku připravili velké změny. Nejstarší stadion v České republice, ve kterém se hrál ligový hokej, nahradila nová aréna za 650 milionů. S novou halou Chomutov kompletně mění své image, hlavní cíl se však nemění.

"Chomutov dlouhodobě používal logo, které se výrazně inspirovalo logem Montrealu Canadiens. Byly s tím spojené potíže, a tak jsme se rozhodli ho obměnit a přinést něco nového hlavně mladé generaci. Inspirovali jsme se v zámoří a podařilo se nám, myslím, navrhnout logo přesně v moderních rysech tak, jak je tomu v NHL," prohlásil marketingový manažer klubu David Dinda.

Pod vedením Václava Sýkory se budou Piráti Chomutov pokoušet o splnění velkého snu, zahrát si extraligu. "Neřekli jsme panu Sýkorovi: 'Tuhle sezonu postoupíš.' Podepsali jsme s ním dvouletou smlouvu. Když jsme ji podepisovali, říkal, že do dvou let se mu to musí podařit. My v to budeme doufat, ale určitě nebudeme vyvíjet takový tlak, jaký byl v minulých sezonách," uvedl sportovní manažer pirátů Chomutov Jaroslav veverka mladší.

Výrazně se proměnil i hráčský kádr

Je nám líto, video expirovalo.
Chomutov se chystá na novou sezonu

Po minulé sezoně opustil chomutovskou kabinu Radek Duda, který pravděpodobně zamíří na hostování do Plzně. Odešli i kapitán Zdeněk Skořepa, Robert Kántor, Tomáš Slovák, Robert Schnabel a Pavel Selingr. Severočeši naopak přivítali brankáře Milana Řehoře. Obranu posílili obránci Petr Macháček, Jaroslav Mrázek a Američané Brett Pallin a Jeff Jillson. V útoku se nově představí Karel Hromas, který přestoupil ze Sparty, Zdeněk Ondřej z Liberce, Jaroslav Jabrocký ze slovenského Martina, mladoboleslavský Nikola Gajovský a Dwight Helminen z finské SM Ligy.

Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články