Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Jandač své první utkání na lavičce Sparty prohrál

Praha - Nový kouč hokejistů Sparty Josef Jandač načal své působení na lavičce pražského týmu při prvním utkání porážkou. V prvním přípravném duelu prohrála Sparta s Libercem 1:2. Příliš se nevedlo ani poraženému finalistovi z minulého ročníku - Vítkovice prohrály na ledě prvoligové Olomouce 4:6. Sparťanští trenéři zkoušeli v souboji proti Severočechům především mladé hráče, nastoupili i testovaní Korejci Kim Sang-uk a Čo Min-ho. V dresu hostů naopak nastoupil i kapitán Petr Nedvěd. Liberečtí vstřelili obě branky krátce po sobě v polovině zápasu, Sparta kontrovala až v závěru jednou z nových posil Adamem Lapšanským.

První letní příprava nevyšla ani vicemistrům z Ostravy, kteří se v Olomouci představili rovněž ve velmi kombinované sestavě bez zkušených hráčů. Gólem se po návratu ze zámoří připomenul Tomáš Káňa, jinak však hráli převážně mladíci a junioři včetně australského talentovaného útočníka Nathana Walkera, který tak debutoval v dresu prvního celku.

Rovněž Kladno představilo několik nových tváří. Velice dobrým výkonem se prezentoval hlavně Michal Lukáč, syn bývalého federálního hokejisty Jozefa a zároveň synovec slavného Vincenta Lukáče. Domácí tým naopak opustil těsně před zápasem Lotyš Maris Jass, který podepsal smlouvu se Slovanem Bratislava. Domácí rozhodli o vítězství 4:1 během úvodních deseti minut, kdy si vypracovali tříbrankový náskok.

Přestřelku se stejným výsledkem jako Vítkovičtí, ale vítězným koncem, sehrála také Kometa Brno. Den po výhře nad ruským Petrohradem si připsali Jihomoravané i skalp prvoligového Havlíčkova Brodu. Jeden z favoritů druhé nejvyšší soutěže Chomutov naopak uspěl, když v premiéře na ledě své nové arény porazil Karlovy Vary 3:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články