Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Stěhování Islanders dostává jasnější obrysy

Uniondale (USA) - Pravděpodobnost stěhování klubu zámořské NHL New York Islanders do jiného města je o něco vyšší. Rozhodovací členové volebního výboru newyorského okresu Nassau totiž zamítli možnost referenda, v němž by se rozhodovalo o možnosti půjčky pro Ostrovany ve výši 400 milionů dolarů z veřejných dotací na stavbu nové haly. Proti její výstavbě se podle neoficiálních výsledků vyslovilo 56 procent oslovených voličů. Příznivci referenda ho přitom označili za poslední možnost, jak udržet Islanders v místě dosavadní haly Nassau Coliseum, kde jim skončí pronájem v roce 2015.

Majitel klubu Charles Wang ovšem už dříve avizoval, že pokud se nepostaví nová hala, která by nahradila 39 let starou budovu, může dojít k přesunu klubu z Long Islandu. Krátce po výsledcích hlasování ale nechtěl s prognózami do budoucna předbíhat. "Jsem zklamaný a zlomený," prohlásil Wang. Přislíbil ale, že tým na Long Islandu zůstane do té doby, než nájem vyprší.

Odpůrci půjčky pro klub, který v letech 1980 až 1983 čtyřikrát po sobě získal Stanley Cup, ale v posledních sezonách patří k nejslabším v celé soutěži, se obávali především zvýšení daní. Její přívrženci naopak argumentovali vznikem mnoha nových pracovních míst. "Proč tedy ale majitel nezaplatí výstavbu sám, když je to tak výhodné?" uvedla Mary Beth Molloyová. "Daně jsou už tak dost vysoké," vysvětlila svůj zamítavý hlas Anita Abbendaová.

Před časem se také hovořilo o možnosti, že by se Ostrované stěhovali do newyorské čtvrti Queens, kde již sídlí baseballový klub New York Mets z profesionální MLB. Šéf Mets Fred Wilpon s Wangem o této možnosti hovořil a nevyloučil dokonce, že by Islanders odkoupil. Jejich hala by pak vyrostla hned vedle působiště Mets, jímž je před dvěma lety otevřený moderní stadion Citi Field.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články