Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Kometa Brno zahájila přípravu bez tří marodů

Brno - Bez zraněných Radima Hrušky, Tomáše Pospíšila a Ondřeje Švaňhala zahájili po dovolené přípravu na ledě na novou sezonu hokejisté extraligové Komety Brno. Už za týden čeká Brňany první zápas v domácí hale Rondo s Petrohradem, hlavní herní část přípravy ale čeká Kometu při premiérové účasti v European Trophy. "V srpnu máme v programu hodně kvalitních zápasů, zranění hráči nám ale komplikují sestavení útočných řad. I takové problémy ale přináší hokej," poznamenal trenér Zdeněk Venera.

Pospíšil i Hruška se alespoň krátce sklouzli bez výstroje po ledě, zranění Švaňhala je komplikovanější. Nejvíce starostí ale Venerovi dělá zdravotní stav Hrušky, který se ještě měsíc nebude moci zapojit po operaci ramena do plného tréninku. "Nejprve jsem měl informaci, že bude v pořádku do zahájení letní přípravy začátkem května. Potom měl být plně k dispozici při startu tréninků na ledě. Nyní se opět jeho návrat oddálil. Radost mi to nedělá," řekl Venera.

Petr Hubáček:

"Změnu jsme přivítali. S našimi fanoušky v zádech by nám měla v domácích zápasech pomoci."

Brněnští hokejisté si poprvé vyzkoušeli přípravu na nově zúženém kluzišti haly Rondo. "Moc jsem změnu nevnímal, při prvním tréninku je všechno hodně daleko," uvedl reprezentační útočník Petr Hubáček, podle nějž si zúžení hřiště hráči plně uvědomí až při nácviku akcí a hlavně v zápasech. Hubáček sám prý nyní potřebuje tři až čtyři týdny, aby našel po hokejové stránce sám sebe.

Nový hráč Komety obránce Tomáš Žižka má s hrou na užším kluzišti zkušenosti z působení ve Slavii Praha. "Určitě se dá na menším hřišti udělat na soupeře větší tlak. Zatím ale změnu příliš nevnímáme, při prvních trénincích na ledě vystupují jiné problémy. Tělo si po přestávce zvyká na zcela jiné pohyby," uvedl Žižka.

Venera v tomto týdnu připravil tréninky v několika fázích. Dopolední dávku podstoupili Brňané ve dvou skupinách, aby měli na ledě více prostoru. Odpoledne už je čeká společný nácvik herních situací. "Čas na vážení po dovolené nebyl. Pokud by se mi ale zdálo, že se někdo zadýchává, tak samozřejmě přijde na řadu i vážení," dodal s úsměvem kouč Komety.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články