Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Útočník Prospal podepsal v NHL roční smlouvu s Columbusem

Columbus - Český hokejový útočník Václav Prospal podepsal v NHL roční kontrakt na 1,75 milionu dolarů s Columbusem. Dvojnásobný mistr světa a bronzový medailista z olympijských her v Turíně se stane spoluhráčem Radka Martínka, který se k Blue Jackets přestěhoval začátkem července. V novém týmu si Prospal oproti svému kontraktu u "Jezdců" pohoršil o přibližně tři čtvrtě milionu dolarů.

"Vinny Prospal je vyzkoušený hokejista do prvních dvou řad, velice se těšíme, že tuto roli bude teď hrát v našem klubu. Jsme moc rádi, že si můžeme na soupisku připsat hráče takového kalibru v tak pozdní fázi procesu podepisování volných hráčů," uvedl generální manažer Scott Howson. Columbus bude v NHL po Philadelphii, Ottawě, Floridě, Tampě, Anaheimu a Rangers už sedmým zámořským působištěm českobudějovického odchovance.

Šestatřicetiletý hokejista zmeškal velkou část minulé sezony kvůli problémům s operovaným kolenem. Po únorovém návratu na led si v dresu New Yorku Rangers v 29 zápasech připsal devět branek a 14 asistencí. Kvůli kolísavým výkonům se rozhodl trenéru Aloisi Hadamczikovi omluvit z mistrovství světa.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články