Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Koučem slovenských hokejistů by mohl být Vůjtek

Bratislava - Nejvážnějším kandidátem na místo trenéra slovenské hokejové reprezentace je Vladimír Vůjtek, který v poslední sezoně vedl v Kontinentální lize mužstvo Jaroslavle. Tvrdí to dnešní vydání slovenských Hospodárských novin. Na uvolněný post kouče národního týmu by podle nich mohl po Kanaďanu Glenu Hanlonovi nastoupit i některý z dalších dvou českých trenérů, Miloš Říha, nebo Rostislav Čada. Ve hře je údajně také Ján Filc, který v minulosti dovedl Slováky ke zlatým medailím na mistrovství světa v roce 2002 a na loňském olympijském turnaji ve Vancouveru skončila reprezentace pod jeho vedením na čtvrtém místě.

Vůjtek jako jediný z vybraných českých trenérů v současnosti nevede žádný klub. "Můj otec by si dokázal představit stát na lavičce Slovenska. Budeme se svazem jednat a uvidíme, jak to dopadne," řekl listu jeho syn Vladimír Vůjtek mladší.

"Přiznávám, že trénovat slovenský tým by bylo pro mě velkou výzvou. V minulosti jsem pracoval možná s polovinou hráčů z reprezentace. Slovensko hrálo nejlepší hokej na olympiádě ve Vancouveru, myslím, že je v něm hodně pozitivních věcí, na kterých se dá stavět," prohlásil už na počátku června pro deník Sme Vladimír Vůjtek starší.

Další dva čeští trenéři budou mít v nadcházející sezoně klubové povinnosti. Říha se postaví na lavičku Petrohradu, nedávno navíc prohlásil, že nemá ambice převzít slovenskou reprezentaci. Čada, který bude trénovat Omsk, podle médií nabídku rovněž odmítá. Za málo pravděpodobný označil svůj návrat na reprezentační střídačku také nejúspěšnější slovenský trenér Filc. "Před pár měsíci jsem řekl, že si to neumím představit. Můj postoj se nezměnil. Možná, když dojde na konkrétní jednání, budu nad tím uvažovat," uvedl.

Generální sekretář slovenského hokejového svazu Otto Sykora potvrdil, že se uvažuje o čtyřech kandidátech na nového reprezentačního trenéra, jména však neprozradil. Rozhodnutí by mělo padnout v srpnu.

Když cizinec, tak Čech

Hanlon měl vést slovenské hokejisty až do olympijských her 2014 v Soči, ale po neúspěchu na letošním mistrovství světa v Bratislavě a v Košicích u mužstva skončil. Slováci obsadili na domácím šampionátu desáté místo. "Po zkušenostech s Kanaďanem bych si dokázal představit jedině trenéra z Česka. Takový názor má i vícero mých kolegů z výkonného výboru," uvedl Dárius Rusnák z vedení hokejového svazu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články