Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Havlát v NHL změnil dres, jde do San Jose

San Jose (USA) - Hokejista Martin Havlát odchází v zámořské NHL z Minnesoty do San Jose. Klub vyměnil třicetiletého českého útočníka za Danyho Heatleyho, přestože mladoboleslavský rodák měl s Wild smlouvu až do konce sezony 2014/15 na pět milionů dolarů ročně. Heatleyho kontrakt se Žraloky na 7,5 milionu dolarů za sezonu je o rok kratší.

Vedení Sharks věří, že Havlát může týmu výrazně pomoci především svou rychlostí. "Když se podíváte na dobře rychlostně vybavené hráče, kteří se dokážou dostat do brejků a kteří hrají rádi v důležitých momentech zápasů, je Marty mezi prvními na takovém seznamu," řekl na tiskové konferenci generální manažer klubu Doug Wilson.

"Je hráčem, který v důležitých okamžicích chce hrát, a to je podle našeho názoru věc, která je pro něho a jeho hru velmi důležitá," doplnil Wilson na adresu útočníka, který přispěl k zisku bronzových medailí pro český tým na letošním světovém šampionátu na Slovensku šesti body (2+4) v šesti zápasech, ale kvůli zranění turnaj nedokončil.

Havlát měl sice ve smlouvě klauzuli o nemožnosti výměny bez svého souhlasu, ale při možnosti hrát za San Jose prý nebylo tak těžké se jí vzdát. "Byla mi prezentována dohoda o výměně a já se rozhodl tu klauzuli nevyužít. Jsem hrozně nadšený; jdu do skvělého týmu s výbornými hráči a budu mít šanci vyhrát hodně zápasů," uvedl Havlát, jehož rozhodnutí ocenil i Wilson. "Jsem velmi šťastný, že to udělal, a my si toho vážíme," prohlásil.

Český forvard věří, že si polepšil především ve vyhlídkách na účast v bojích o Stanleyův pohár, v nichž si zahrál naposledy před dvěma roky. "Sharks jsou úžasným týmem a každým rokem mají velkou šanci bojovat o Stanley Cup. Je pro mě velmi důležité mít tuhle šanci a už jen to, že se dostanete do play off... Nikdy nevíte, co se pak stane," připomněl Havlát nevyzpytatelnost vyřazovacích bitev.

V uplynulé sezoně, která byla jeho druhou v Minnesotě, si Havlát v 78 zápasech připsal 62 bodů za 22 branek a 40 asistencí. Celkem má v NHL, kde hrál v minulosti také za Ottawu a Chicago, na kontě 621 odehraných utkání a 512 bodů díky 209 přesným zásahům a 303 přihrávkám. Velmi dobrá je jeho bilance v 67 startech ve vyřazovacích bojích, z nichž nastřádal 49 bodů za 19 gólů a 30 finálních nahrávek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články