Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Pittsburgh oslovil Jágra s roční smlouvou, čeká na odpověď

Pittsburgh (USA) – Už brzy by mělo být jasno o tom, zda se český hokejový útočník Jaromír Jágr vrátí po deseti letech do Pittsburghu, kde v roce 1990 začal svou úspěšnou kariéru v NHL. Generální manažer Penguins Ray Shero v úterý oznámil, že devětatřicetiletému Jágrovi nabídl roční smlouvu, která podle médií zní na dva miliony dolarů.

Podle hráčova agenta Petra Svobody přistane český hokejista přibližně v 21:30 SELČ v New Yorku. "Přiletí tam a během hodiny oznámí, jak se rozhodl," uvedl Svoboda pro Pittsburgh Tribune-Review. Média v Rusku, kde olympijský vítěz a dvojnásobný mistr světa Jágr strávil poslední tři sezony, už informovala o jeho podpisu smlouvy s Pittsburghem, který bude oficiálně oznámen v pátek.

Shero potvrdil, že Jágr dostal nabídku. "Nabídku, která už se nebude měnit. Můžeme utratit pouze tolik," citoval ho deník Pittsburgh Post-Gazette. Finanční podmínky nabídky kontraktu Shero nesdělil; podle amerických médií by mělo jít o zhruba dva miliony dolarů, podle ruských o 1,4 milionu. "Zítřek je rozhodující den," dodal v úterý generální manažer.

Je nám líto, video expirovalo.
Rozhovor s Robertem Zárubou

"Z informací, co máme, a z toho, co jsme viděli na mistrovství světa, máme pocit, že je to hráč, který nám v příští sezoně může pomoci," vysvětlil Shero, proč o Jágrově návratu začali v klubu uvažovat. Jágr údajně Sherovi řekl, že by za Penguins chtěl hrát.

Ray Shero, manažer Pittsburghu:

"On byl v Pittsburghu ikona. Bylo by hezké, kdyby tu zakončil kariéru."

Kladenský rodák Jágr hrál za Pittsburgh v letech 1990-2001. S Penguins získal dva Stanley Cupy, pětkrát vyhrál kanadské bodování NHL a jednou dostal Hart Trophy pro nejlepšího hráče soutěže. Kromě Pittsburghu se o Jágra, který uplynulé tři sezony strávil v Omsku v Kontinentální hokejové lize, vážně zajímá také Detroit. Podle listu Detroit News čeká ještě dnes Jágrova agenta Petra Svobodu jednání s generálním manažerem Red Wings Kenem Hollandem. Třetím uchazečem o Jágrovy služby je údajně Montreal.

Jágr odehrál v NHL během 17 sezon do roku 2008 v dresech Pittsburghu, Washingtonu a New York Rangers 1273 zápasů. Se ziskem 1599 bodů za 646 gólů a 953 asistencí je nejproduktivnějším Evropanem a nejlepším evropským střelcem v dějinách soutěže. V historické tabulce kanadského bodování mezi všemi hráči mu patří deváté místo.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články