Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Krejčí před finále: Je třeba hrát jako doma

Vancouver - Poslední možnost prolomit prokletí těsných porážek na ledě svého soupeře mají hokejisté Bostonu, které čeká klíčový sedmý duel o Stanleyův pohár proti Vancouveru. Zatímco před svými fanoušky Bruins v každém ze tří utkání Kosatky přesvědčivě porazili, na kanadské půdě museli pokaždé vstřebat těsnou porážku o jediný gól. Nyní je čeká pokus ze všech nejdůležitější - pokud uspějí, vyhrají celé finále.

Boston i Vancouver zatím ve finálové bitvě naplno využily výhodu domácího prostředí. Zatímco Bostonští ale svého soka smetli celkovým skóre 17:3 a hned dvakrát vyštvali z branky Canucks jejich jedničku Roberta Luonga, venku jako by jim střelecký prach zvlhl a stejného gólmana dokázali pokořit pouze dvakrát, zatímco sami obdrželi celkem pět branek.

"Venku jsme opravdu moc gólů nedali. Luongo chytá v zápasech v jejich hale hodně dobře," konstatoval český útočník Medvědů David Krejčí pro server NHL.com. Nejlepší střelec a zároveň nejproduktivnější hráč play-off však věří, že jeho tým na domácího gólmana přece jen najde recept. "Musíme hodně střílet, zahušťovat před ním prostor a clonit. Je třeba najít způsob, jak hrát stejně jako doma," doplnil Krejčí.

Bostonští si jsou však vědomi, že pouze střelecká převaha k úspěchu vést nemusí. Ve třech zápasech ve Vancouveru přestříleli domácí tým celkovým poměrem 97:92, ale výhru si přesto nepřipsali žádnou. "Dobře víme, že musíme chodit do prostoru brankoviště a překážet tam Luongovi, aby se necítil moc pohodlně. Musíme jít do brány, hrát tvrdě a pokud možno často střílet," doplnil Krejčího krajan z obrany Tomáš Kaberle.

Boston hraje již osmnácté finále zámořské NHL, vůbec poprvé si však hráči jednoho z klubů zakládající šestky celé soutěže vyzkoušejí, jak chutná poslední možný zápas sezony. Až sedmý zápas bude muset o novém držiteli trofeje rozhodnout celkem pošestnácté v historii soutěže od roku 1939. O čím dál větší vyrovnanosti NHL vypovídá fakt, že se tak stane již pošesté za posledních deset let. Rozhodující bitvu spolu naposledy sehrály Detroit a Pittsburgh, v níž se před dvěma lety radovali z výhry 2:1 na soupeřově kluzišti Tučňáci.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články