Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Krejčí přihrál na vítěznou branku Bostonu, který si tak zahraje finále play-off

Boston - Vyprodaná TD Garden hnala svůj tým za vítězstvím a postupem do finále NHL a bostonští hokejisté své fanoušky nezklamali. V sedmém utkání finále Východní konference NHL porazili Tampu Bay 1:0, vyhráli sérii 4:3 na zápasy a postoupili tak do finále Stanleyova poháru, které si medvědi zahrají po dlouhých jednadvaceti letech. V něm vyzvou nejlepší tým základní části Vancouver, na jehož ledě ve středu finálová série začne.

Bruins měli v pátečním duelu s Tampou výraznou útočnou převahu, dlouho však nemohli dobýt branku skvěle chytajícího Dwaynea Rolosona. Postupový gól nakonec vstřelil v 53. minutě Nathan Horton po přihrávce Davida Krejčího. Brunis si tak po dlouhé odmlce opět zahrají finále Stanleyova poháru, neboť naposledy se ho účastnili v roce 1990.

Český útočník při rozhodující akci převzal kotouč na červené čáře, zavezl ho do útočného pásma, počkal, až si Horton najede před branku a pak mu poslal na milimetr přesnou přihrávku, kterou jeho spoluhráč uklidil do odkryté sítě. Horton tak zaznamenal už druhý postupový gól v letošním play off poté, co rozhodl v prodloužení sedmé utkání 1. kola proti Montrealu.

Boston Bruins
zdroj: AP/ČTK autor: Charles Krupa
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články