Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Omsk se nevzdává, Jágra chce udržet

Praha - O služby českého hokejového útočníka Jaromíra Jágra se v Kontinentální lize chce vedle Petrohradu poprat podle ruských médií i jeho dosavadní klub Omsk, kde nejlepší útočník nedávného mistrovství světa působil v uplynulých třech letech. V souvislosti s Jágrem se objevovala jména i dalších klubů, Kazaně a Ufy, o kterých se ale příliš nemluví. Zatím není jasné, kdy se dvojnásobný mistr světa a olympijský vítěz z Nagana rozhodne, zda si vybere některý z klubů v KHL, či se bude po třech letech chtít vrátit do NHL.

"Jednání probíhají, Jarda je na Roland Garros, a až se vrátí, tak se sejdeme. Nedá se říci, zda se rozhodne do konce května, nebo později," řekl Jaroslav Zídek, který Jágra zastupuje v jednání s ruskými kluby. Nechtěl být konkrétní a čeká na rozhodnutí svého klienta. Navíc se Zídek nezabývá případným Jágrovým zájmem o návrat do NHL, protože má na starosti jen Rusko.

Eminentní zájem o Jágra má hlavně bohatý Petrohrad, který angažoval českého trenéra Miloše Říhu. Konkrétní jednání s Jágrem zástupci SKA zatím naplánované nemají. "Všechno se ale pak může vyřešit za jeden den," řekl generální manažer Petrohradu Alexej Kasatonov.

Vzdát se Jágra ale nechce ani Omsk. "Chceme Jágra udržet, v tom se plány Avangardu nijak nezměnily," prohlásil generální manažer Anatolij Bardin. "Na začátku května jsme na mistrovství světa v Bratislavě jednali, nyní o tom Jaromír přemýšlí. Puk je na jeho straně. Já jsem teď v Česku, možná se tento týden sejdeme," doplnil Bardin. 

Podle Zídka bude hrát v Jágrově rozhodování roli několik faktorů. "Aby to měl blíže do Česka. Dobrý tým. Vyhovující centr," vyjmenoval Zídek. V Petrohradu působí Maxim Sušinskij, s kterým si rozuměl na ledě při výluce v NHL v Omsku. "Jaromír by se měl rozhodnout do konce týdne. Když bude mít zájem u nás hrát, jednání budou pokračovat," řekl Říha.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články