Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Rusko porazilo Švédy 4:2 a upevnilo si pozici v čele turnaje Euro Hockey Tour

Liberec - Ruští hokejisté zvítězili ve svém druhém utkání Česká pojišťovna Cupu nad Švédskem 4:2 a upevnili si tak pozici v čele závěrečného turnaje série Euro Hockey Tour. První tři góly do švédské branky padly v přesilovkách, poslední pak zajistili Rusové při power play soupeře. Dnešní program uzavře duel Česko - Finsko.

Švédský brankář
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Oba týmy nastoupily s jinými gólmany než v úvodním duelu; u Rusů Varlamov nahradil Jerjomenka a ve švédské svatyni se objevil Backlund místo Ersberga. Již jistá vítězové Euro Hockey Tour začali výrazně aktivněji a v 9. minutě měl blízko k vedoucímu gólu Afinogenov, který se proháčkoval až před Backlunda, ten mu však zkazil radost. Chvilku nato však přišla přesilovka Rusů a Nikulin od modré propálil vše, co mu stálo v cestě. O převaze výběru kouče Bykova vypovídal i poměr střel 13:6.

Druhé dějství bylo herně vyrovnanější. Ve 25. minutě byl ve velké šanci Kalinin, Backlund však svůj tým zachránil. Na druhé straně minul ve velké šanci při signalizované výhodě Andersson, ale hned poté měli Seveřané na celé dvě minuty dvojnásobnou početní výhodu, kterou rychle využili. Po vyhraném vhazování postupně přitahovali smyčku, nakonec pálil Stralman a již po 20 sekundách poslal prvního z potrestaných Rusů zpět do hry.

Na začátku 33. minuty přišel menší náznak bitky a posléze si mohli také celé dvě minuty vyzkoušet přesilovku pět na tři pro změnu Rusové. Ačkoliv nebyli v počátku tak přesvědčiví jako jejich soupeř, 12 vteřin před návratem Švédů na lede se přece jen prosadil Kutějkin a vrátil svému týmu vedení. Krátce nato přišla další pěstní výměna názorů a ve 37. minutě dostalo Švédsko šanci srovnat, když hrálo necelou půlminutu přesilovku pět na tři, ale bez gólového zakončení. 

Také čtvrtá branka utkání padla při početní výhodě. Hned zkraje třetí dvacetiminutovky si pomohl faulem Markov, střelu Nilssona nedokázal Varlamov udržet, puk se kutálel po brankovišti a důrazný Ekman ho doklepl do sítě. Hra se pak ještě o něco zrychlila a přibylo důrazných kontaktů. 

Blízko ke třetímu gólu byli dvakrát Rusové: ve 45. minutě orazítkoval Nikulin horní tyčku, v 54. zase stála v cestě spojnice horní a levé Backlundovy tyčky Vorobjovovi. V 57. minutě však byl při přesilovce na správném místě Zaripov a do odkryté branky poslal Rusy potřetí v zápase do vedení. Švédsko sáhlo v závěru ke hře bez brankáře, čehož využil pečetící čtvrtou brankou ruského týmu Fjodorov.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články