Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Zahraje si Znojmo rakouskou ligu? Rozhodnutí se blíží

Znojmo - Do týdne by mělo padnout rozhodnutí o startu hokejistů Znojma v mezinárodní Erste Bank rakouské lize, kde působí i kluby ze Slovinska, Chorvatska a Maďarska. Znojmo by bylo prvním českým hokejovým klubem, který by hrál zahraniční soutěž. Podmínky ke vstupu do rakouské ligy už Znojmo splnilo, nyní ještě záleží na vyjádření Českého svazu ledního hokeje (ČSLH). Vedení rakouské ligy EBEL oslovilo Znojmo s nabídkou na start v soutěži samo. Věří, že by český účastník zvýšil atraktivitu soutěže. Výhodou moravského klubu je, že má k dispozici vyhovující zimní stadion a Znojmo je po dopravní stránce ideálně dostupné z Rakouska i Maďarska.

"Zájem o start v rakouské lize máme. Jednání stále probíhají, ale blíže zatím nechci nic specifikovat. Veškeré podrobnosti oznámíme až na tiskové konferenci příští úterý nebo středu," řekl jeden ze tří jednatelů znojemského klubu Stanislav Hahn.

Oficiální schůzka zástupců klubu a ČSLH se uskuteční dnes odpoledne. O případném souhlasu se startem Znojma bude ale muset rozhodnout výkonný výbor svazu. "Pokud bude chtít Znojmo soutěž hrát a zároveň zůstat členem hokejového svazu. Teoreticky je ale možné, že by klub, který ji hraje, nebyl členem svazu. Pak by souhlas nepotřebovali," řekl generální sekretář Martin Urban. Nejbližší jednání VV ČSLH je na programu ve čtvrtek 2. června, zástupci rakouské soutěže ale minulý týden uvedli, že Znojmo má čas na vyřešení potřebných dokumentů do 31. května.

Kdo hraje rakouskou ligu

V uplynulém ročníku hrálo rakouskou ligu deset týmů: Vídeň, Salcburk, Štýrský Hradec, Klagenfurt, Linec a Villach z Rakouska, Jesenice a Lublaň ze Slovinska, maďarský Székesfehérvár a chorvatský Záhřeb. Úřadujícím mistrem je Red Bull Salzburg.

Před rokem o start v zahraniční soutěži usiloval i Lev Hradec Králové. Nově založený klub chtěl startovat v Kontinentální lize, ale vedení ČSLH mu potřebné povolení neudělilo. Pokud český svaz tentokrát výjimku povolí, tak Znojemští Orli vystoupí z domácí prvoligové soutěže a budou jedenáctým klubem rakouské ligy.

V jednání je ještě rozšíření o účast dvanáctého celku, zřejmě ze Slovenska nebo Maďarska. V případě startu jedenácti klubů je připraven model soutěže se základní tříkolovou částí doma a venku o šedesáti zápasech. Do play-off postoupí osm nejlepších týmů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články