Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: 5x trenér

Vancouver díky skvělým přesilovkám přehrál San Jose

San Jose (USA) - Hokejisty Vancouveru dělí jedna výhra od postupu do finále Stanleyova poháru. Ve čtvrtém utkání finále Západní konference NHL zvítězili v neděli díky třem přesilovkovým gólům na ledě San Jose 4:2 a zvýšili vedení v sérii na 3:1. Premiérovou účast ve finále Stanley Cupu po sedmnácti letech si mohou Canucks vybojovat na domácím ledě, kde je v úterý na programu pátý zápas.

Hosté rozhodli zápas v polovině druhé třetiny, kdy během minuty a pětapadesáti sekund využili tři dvojnásobné početní výhody a získali rozhodující náskok 3:0. Nejprve se trefil Ryan Kesler, další dvě branky obstaral obránce Sami Salo. Na všechny čtyři góly Vancouveru přihrál útočník Henrik Sedin, který s 19 body vede produktivitu play-off.

Předtím, než Vancouver odstartoval gólovou smršť, měli Žraloci k dispozici pět přesilových her, ani jednu však nevyužili. Hostující brankář Roberto Luongo sice neměl v oslabení mnoho práce, nakonec si ale připsal 33 úspěšných zákroků. Jeho protějšek Antti Niemi naopak čelil za celý zápas pouhým třinácti střelám a hned čtyři prošly za jeho záda. S třemi góly v dvojnásobném oslabení však mohl těžko něco dělat.

Vancouver se stal prvním týmem v historii, který v utkání play-off využil tři přesilovky pět na tři. A hlavní podíl na tom měl Henrik Sedin, který třikrát připravil pro své spoluhráče ideální palebnou pozici. "Když necháte Henrikovi tolik prostoru, dokáže vytvořit šance. Máme v týmu skvělé střelce, kteří z jeho geniálního držení puku a následných přihrávek umí těžit," popsal útočník Alexandre Burrows, který ve 46. minutě po další Sedinově parádní akci zvýšil na 4:0.

Bratři Sedinové jsou k nezastavení

Henrikovo dvojče Daniel si v utkání připsal tři asistence a dohromady oba bratři zaznamenali ve čtyřech utkáních proti San Jose už patnáct bodů. Dávají tak zapomenout na předchozí sérii s Nashvillem, v níž posbírali jen sedm bodů v šesti zápasech.

San Jose proměnilo v sérii s Vancouverem prvních pět přesilových her a v minulém utkání, které vyhráli 4:3, dali v početní výhodě tři góly. Tentokrát ale jejich speciální formace vyšly naprázdno. "Nedařily se nám přihrávky, nedařilo se nám zpracování, měli jsme špatný timing. Prostě jsme se v přesilovkách nedokázali dostat do správného rytmu," řekl trenér Sharks Todd McLellan.

Sami Salo
zdroj: ČTK/AP autor: AP Photo
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články