Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olympiáda dětí a mládeže 2024

Boston i díky gólu Krejčího srovnal sérii s Tampou

Boston - Hokejisté Bostonu zvítězili v druhém utkání finále Východní konference NHL nad Tampou 6:5 a srovnali stav série na 1:1. Jedním gólem přispěl k výhře Bruins i český útočník David Krejčí, který ve 23. minutě dostal svůj tým poprvé v utkání do vedení 3:2. Dvě asistence si připsal obránce Tomáš Kaberle. Domácí hokejisté sice poprvé inkasovali už po 13 sekundách hry a první třetinu prohráli 1:2, v druhém dějství však skóre pěti góly otočili na 6:3. Hlavní zásluhu na tom měl útočník Tyler Seguin, který během prostřední dvacetiminutovky vstřelil dva góly a na další dva přihrál. Lightning pak v třetí třetině dvěma brankami snížili na jednobrankový rozdíl, vyrovnat se jim už ale nepodařilo.

Hrdina večera Seguin působí trošku jako zjevení. V prvních dvou kolech play-off se devatenáctiletý nováček ani jednou nevešel do sestavy Bruins, přestože v základní části své premiérové sezony v NHL odehrál 74 utkání. Teď ve dvou zápasech proti Tampě vstřelil čtyři góly a zaznamenal dohromady šest bodů. V druhé třetině úterního duelu absolvoval sedm střídání a ve čtyřech z nich Boston skóroval.

Jeho zřejmě nejkrásnější moment zápasu přišel hned v první minutě druhé třetiny, kdy převzal přihrávku na obranné modré čáře, protáhl se mezi dvěma obránci Tampy a perfektním blafákem do bekhendu vyrovnal na 2:2. 

O tom, jak výjimečný večer má rodák z kanadského Bramptonu za sebou, svědčí i to, že je za posledních 22 let prvním teenagerem, který v jednom utkání play-off posbíral čtyři body. Naposledy to v roce 1989 dokázala někdejší hvězda Vancouveru Trevor Linden.

Hlavně kvůli Seguinovi tak skončila po osmi zápasech vítězná série Tampy v play-off. A brankář Dwayne Roloson, který měl před zápasem nejlepší průměr obdržených gólů (2,04) ze všech brankářů v lize, po čtyřiceti minutách a šesti inkasovaných gólech střídal. Série se nyní stěhuje na dva zápasy na Floridu, kde je ve čtvrtek na programu utkání třetí zápas.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články