Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Růžička: Škoda, že jsme nešli do finále. Hráli jsme výborně

Praha - Semifinálové porážky se Švédy litoval s přihlédnutím k síle českého týmu a kvalitním výkonům bývalý trenér hokejové reprezentace Vladimír Růžička. Kouč loňských světových šampionů se domnívá, že mužstvo mělo sílu na to, aby na Slovensku titul obhájilo. "Mistrovství světa jsem sledoval celé a zase jsem si ho konečně mohl trochu užít, protože na střídačce má člověk jiné starosti," řekl Růžička. "Naši hráči na něm určitě byli jedni z nejlepších," uvedl současný kouč Slavie.

"Byla škoda, že jsme se nedostali do finále, protože naše mužstvo hrálo jednoznačně nejlepší hokej. Je to však i o tom, že jeden zápas vám nemusí vyjít," konstatoval. "Kdo ví, třeba kdybychom si to vybrali už ve skupině a odehráli špatný zápas tam, nemuselo to přijít později v semifinále," přemítal.

Špatnému či nepovedenému zápasu je podle něho velmi obtížné se vyhnout. Přijde prý takřka vždycky. "Když se podíváme na Rusy, tak prohráli za tři roky jednou. Dva roky neprohráli vůbec a pak až ve finále, což je obdivuhodné. Ale Rusové jsou v tomhle jiní," připomněl Růžička vítězné tažení sborné, které zastavili až ve finále loni v Německu právě jeho svěřenci.

"Ale ať jsou to Švédové, Finové, Kanada, Amerika, my, na každém mistrovství přijde většinou alespoň jedno zaváhání, a přesto se vám to pak povede třeba uhrát," doplnil Růžička. Na české mužstvo připadl onen "černý den" v semifinále se Švédy. "Je to škoda, že zrovna tenhle zápas nevyšel. V týmu byla euforie, určitě měl na to, aby šel do finále a hrálo se o zlato," podotkl Růžička.



Věří ale, že tento tým ještě neřekl poslední slovo. "Doufejme, že třeba příští rok se znovu vybere takový tým, protože hrál opravdu velice dobře." Velmi se mu zamlouvalo, jak se s rolí gólmanské jedničky vypořádal Ondřej Pavelec. "Ondra byl už ve Vancouveru, také loni na mistrovství světa, kde chytal sice jen jeden zápas, ale ty kluky člověk vídá na trénincích... Ondra potvrzoval celou sezonu v NHL, že jeho dobré výkony nejsou náhoda, na šampionátu to jedině potvrdil," řekl Růžička.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články