Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Jágr nejlepším útočníkem MS, dostal se i do All Star týmu

Bratislava - Čeští hokejisté Jaromír Jágr a Marek Židlický byli zařazeni do All Star týmu mistrovství světa v Bratislavě podle akreditovaných novinářů. Jágra také direktoriát turnaje zvolil nejlepším útočníkem. Devětatřicetiletý pravý křídelní útočník Jágr byl vybrán do nejlepší šestice světového šampionátu podle akreditovaných novinářů potřetí v kariéře. Předtím to bylo na domácím MS v Praze v roce 2004, kde Češi vypadli ve čtvrtfinále, a pak o rok později po triumfu ve Vídni. Mezi nejlepší trojici hráčů byl zařazen poprvé.

O pět let mladší obránce Židlický se dočkal ocenění podruhé, premiérově to bylo také v roce 2005. Post gólmana v All Star obsadil Švéd Viktor Fasth, který byl při svém premiérovém startu na světovém šampionátu zvolen také nejužitečnějším hráčem a brankářem. Poprvé na MS hrál i jeho krajan David Petrasek, jenž zaujal na pozici beka.

Poprvé jsou v All Star také útočníci Patrik Berglund, třetí zástupce Švédska, a Fin Jarkko Immonen. Nejlepším bekem podle direktoriátu byl vybrán Kanaďan Alex Pietrangelo.

Přehled ocenění podle akreditovaných novinářů:

All Star tým: Viktor Fasth - David Petrasek (oba Švédsko), Marek Židlický - Jaromír Jágr (oba Česko), Patrik Berglund (Švédsko), Jarkko Immonen (Finsko).

Nejužitečnější hráč: Viktor Fasth (Švédsko). 
    
Nejlepší hráči na svých postech podle direktoriátu turnaje: Brankář: Viktor Fasth (Švédsko), obránce: Alex Pietrangelo (Kanada), útočník: Jaromír Jágr (Česko).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články