Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Jágr: Škoda zlatých medailí, ale vyhrávat se nedá pořád

Bratislava - Hokejový fenomén Jaromír Jágr nešetřil po zisku bronzových medailí na šampionátu v Bratislavě úsměvy, historie však podle něj počítá jen vítěze. Obhájce mistrovského titulu z loňského turnaje v Německu současně ale upozornil, že vyhrávat se nedá stále. Navzdory svým 39 letům chce Jágr reprezentačnímu výběru pomáhat na ledě i nadále. "Zlatá medaile je perfektní, na třetí místo si podle mě za pár let nikdo nevzpomene, vždycky se znají akorát vítězové. Na druhou stranu mám pocit, že jsme odehráli výborný turnaj, hlavně byla výborná parta, až na půl zápasu se Švédy," řekl Jágr, jenž hattrickem rozhodl o postupu do semifinále, kde obhájci zlatých medailí ztroskotali na Švédsku.

"Určitě to je škoda, že to není zlato, ale vyhrávat pořád nemůžeš. Díky bohu, že se nám to povedlo minulý rok a nikdo to nečekal. Možná kdybychom měli štěstí z minulého roku, tak to mohlo být úplně jiné," poznamenal útočník Avangardu Omsk.

Nejstarší hokejista na turnaji chce reprezentaci pomáhat i dál. "Já nejsem hráč, že bych řekl, že to je můj poslední turnaj, a pak to vzal zpátky. Uvidím, jak se budu cítit, jestli mě trenér vezme. Proč bych neměl hrát, na věku vůbec nezáleží," uvedl.

Svěřencům trenéra Aloise Hadamczika podle Jágra celkem nevyšla taktika na začátku zápasu o třetí místo na šampionátu, kdy Rusové dokázali dvěma brankami otočit vývoj utkání ve svůj prospěch.

"Říkali jsme si, abychom to neotevřeli, a za prvních deset minut bylo skóre 2:2. Já jsem si myslel, že to bude 12:12," žertoval.

"Hráli jsme s nimi otevřený hokej, což jsme si uvědomili a začali jsme hrát úplně jinak. Jde o to, aby se hrálo v jejich třetině, a snažit se, aby jejich ofenzivní útočníci hráli obranu. To se nám prvních deset minut nedařilo, ale potom jsme začali hrát daleko chytřeji," poznamenal. Češi nakonec porazili soupeře 7:4, Rusko tak přehráli i podruhé na turnaji.

Není jednoduché Arťuchina srazit...

Českým hokejistům se v zápasu dařilo hlídat obrovitého ruského útočníka Jevgenije Arťuchina, který v předchozím vzájemném zápase v osmifinálové skupině MS zranil útočníka Milana Michálka i obránce Karla Rachůnka.

"Tady vidíte, že to není jednoduché takového hromotluka srazit," řekl Jágr o Rachůnkově zákroku na Arťuchina u hrazení, při kterém se rozbilo plexisklo. "Po buly jsme mu (Arťuchinovi) nedali čas, aby se rozjel, přidrželi jsme si ho, aby neměl rychlost, proti němu hrát na tělo nemůžeš," řekl Jágr.

"Byl to trošku úsměvný moment. Když se sečtou jejich kila, tak to mohlo být lehce pod 300 kilo živé váhy. To by nevydržela ani zeď z betonu. Byla to obrovská rána a myslím si, že i tohle nás povzbudilo do další hry," komentoval zákrok útočník Petr Průcha.

Průcha: S takovým týmem jsme mohli uhrát i lepší výsledek

Ten bude odjíždět z hokejového mistrovství světa s rozpolcenými pocity. Po výhře v zápase o bronz ovšem opouštěl ledovou plochu bratislavské arény s úsměvem.

Za pár dní si ale uvědomí, že český tým měl na víc než na třetí místo. "Je to mnohem lepší pocit odjíždět z turnaje po vyhraném zápase než po prohraném. Momentálně jsem hodně spokojený, ale možná až se na to podívám za týden, tak si budu říkat, že s takovým týmem, který jsme tady měli, jsme mohli uhrát i lepší výsledek," řekl Průcha po výhře nad Ruskem 7:4, na které se podílel dvěma góly.

Hlavní je, že máme medaili na krku...

"Teď je to ale skvělý pocit a jsem rád, že po tvrdé práci, kterou jsme do toho dali, si odvážíme bronzovou medaili," uvedl útočník, jenž už má ve své sbírce zlatou medaili ze šampionátu ve Vídni 2005. Poslední duel sezony si maximálně užil. "Cítil jsem se dobře a jsem rád, že jsem dal i góly. To ale není důležité. Hlavní je, že máme medaili na krku," podotkl osmadvacetiletý hráč.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články