Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Vancouver vyřadil Nashville a zahraje si semifinále play-off

Nashville - Hokejisté Vancouveru zvítězili v šestém utkání 2. kola play-off NHL na ledě Nashvillu 2:1, vyhráli sérii 4:2 na zápasy a po 17 letech postoupili do finále Západní konference. V bitvě o postup do finále Stanley Cupu vyzvou vítěze série San Jose - Detroit, v níž zatím vedou Žraloci 3:2. Hokejisté Canucks vstřelili oba góly během úvodních deseti minut zápasu. V 8. minutě svou první brankou v letošním play-off otevřel skóre utkání Mason Raymond, o necelé dvě minuty později zvýšil na 2:0 v přesilové hře Daniel Sedin, který se sice trefil ve vyřazovacích bojích už pošesté, ale v sérii s Nashvillem to byl jeho první zásah. Nakonec se ukázal jako vítězný.

Domácí totiž v úvodu druhé třetiny zásluhou lišácké střely Davida Legwanda zpoza branky snížili na 1:2, ve zbytku zápasu byl však brankář Vancouveru Roberto Luongo už bezchybný. Připsal si 23 úspěšných zákroků a hokejisté Canucks hubený náskok uhájili až do závěrečné sirény.

Jednu z největších šancí na vyrovnání promarnil český útočník Martin Erat, který ve 34. minutě ujížděl sám na branku hostů. V poslední chvíli ho však důrazným zákrokem odstavil od puku Jeff Tambellini, hrající svůj premiérový zápas v play-off.


Nejlepší tým základní části vyhrál v Nashvillu všechny tři zápasy. V tom pondělním přežil v první třetině čtyři oslabení, na druhé straně dvakrát udeřil a poté se stáhl do obranné ulity. Predators měli v první třetině jedenáct střel na branku, ve zbývajících čtyřiceti minutách ale zaměstnali brankáře Luonga jen třináctkrát.



Canucks se dostali v play-off takhle daleko naposledy v roce 1994, kdy nakonec prohráli ve finále Stanley Cupu s New Yorkem Rangers. "S postupem do finále konference se ale určitě nespokojíme. Máme v hlavách mnohem vyšší cíle," ujistil útočník Ryan Kesler, který přihrál na obě branky svého týmu a v celé sérii se podílel na jedenácti ze čtrnácti gólů Vancouveru: pět sám vstřelil, u šesti asistoval.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články